Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rušenje ilegalnih objekata

I u Zagrebu krenuo bagerski obračun s bespravnom gradnjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zasad je srušen jedan objekt, do kraja sljedećeg tjedna ista sudbina čeka još šest građevina. Dosad je podneseno gotovo 8.000 zahtjeva za legalizaciju.

I u Zagrebu je počelo rušenje bespravno sagrađenih objekata. Jedan je već srušen, a do kraja idućeg tjedna srušit će još šest. Riječ je o objektima koji su izgrađeni nakon 21. lipnja prošle godine izvan građevinskog područja i kao takvi nemaju nikakve izglede za legalizaciju.

Pročitajte i ovo Rušenje bespravnih objekata u Istri - 7 Bageri u akciji FOTO Počelo rušenje bespravne gradnje na obali: Vlasnici se žale da imaju sve dozvole, državni inspektor spominje falsifikate Slika nije dostupna Bespravna gradnja Bageri će zatrpati Nadanov tajni bunker?

>> Broj zahtjeva za legalizacijom skočio za 500 posto!

Odlučnost Ministarstva graditeljstva djeluje na vlasnike bespravno izgrađenih objekata pa su tako od 15. rujna, kada se krenulo s rušenjem, podnijeli gotovo 8.000 zahtjeva za legalizaciju.

'Mi imamo u ovom času tridesetak tisuća izvršnih rješenja, svima njima smo uputili pismo i rekli smo imate rok da se legalizirate do kraja godine. Ako ne podnesete zahtjev, iza Nove godine ćemo krenuti izvršavati svoja rješenja i to ćemo zaista učiniti', rekla je zamjenica ministra graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene