Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motivi branitelja 'kamikaze'

I svjetski mediji pišu o zabijanju Yuga u Sabor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi svjetski mediji objavili su kako se gnjevni hrvatski branitelj Yugom zabio u zgradu Sabora. O njegovu očajničkom pokušaju da izbori svoja prava danas je raspravljala cijela Hrvatska.

Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i oštećenje tuđe stvari, tako stoji u kaznenoj prijavi protiv Roberta Kralja. Za ta kaznena djela predviđena je kazna do pet godina zatvora.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "Test uoči lipnja" Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo... Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima"

Motiv zbog kojeg se automobilom zaletio u Sabor bilo je njegovo nezadovoljstvo rješavanjem određenih statusnih pitanja. Neslužbeno doznajemo da mu je nedavno umrla majka, a s bratom nije u kontaktu. Kao mjesto prebivališta navodi se zagrebačko naselje Rudeš, no na toj adresi odavno ga nisu vidjeli.

>> Yugom se zabio u vrata Sabora

Stručnjak koji je pregledao stotine branitelja poručuje da se ne radi uvijek samo o PTSP-u, već da do zamračenja uma može dovesti cijeli niz faktora.

Dan nakon nemilog incidenta uništena vrata potpuno su obnovljena, a iz Ministarstva branitelja poručuju kako nemaju što dodati jučerašnjem priopćenju te da se ne smatraju nikako odgovornima za frustracije Roberta Kralja.

Dvije je godine zakasnio s predavanjem prijave za priznavanje statusa ratnog vojnog invalida, nekoliko puta je samoincijativno tražio psihijatrijsku pomoć, no psihijatri nisu uspjeli riješiti njegove probleme.

Utvrdi li se da je bio neubrojiv u trenutku kada je projurio pokraj policajaca i udario u Sabor, sudac će mu vrlo vjerojatno propisati obvezno liječenje u zatvorskom odjelu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene