Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ohrabreni nadom i vjerom"

"I ove godine u izazovnim i zahtjevnim okolnostima": Plenković, Jandroković i Milanović uputili čestitke povodom Uskrsa

Predsjednik Vlade čestitao je Uskrs te naglasio kako nam je danas više nego ikad potrebno razumijevanje, povjerenje i poštovanje. Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je uskrsnu čestitku u kojoj je pozvao na solidarnost i zajedništvo, dok je predsjednik Zoran Milanović također uputio čestitke putem Facebooka.

Premijer Andrej Plenković uputio je uskrsnu čestitku vjernicima.

"Uime hrvatske Vlade i osobno od srca vam čestitam Uskrs!

I ove godine najveći kršćanski blagdan dočekujemo u izazovnim i zahtjevnim okolnostima. Stoga nam je više no ikad potrebno uzajamno povjerenje, razumijevanje i poštovanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna raspričala se Vesna Škare Ožbolt kakvu još niste vidjeli: Pokazala svoju drugu stranu i iznenadila sportom koji obožava!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U dobi od 10 i 16 godina Teška nesreća u Daruvaru: Automobilom naletio na dvije djevojčice, obje prevezene u bolnicu

Ohrabreni nadom i vjerom, uvjeren sam da ćemo uspješno prevladati izazove s kojima smo suočeni. Neka nas radost Uskrsa potakne na obiteljsko zajedništvo, odgovornost i jedinstvo.

Ovo vrijeme istinske dobrote i bliskosti ogleda se i u brizi za naše bližnje. Pokažimo solidarnost i spremnost za pomoć drugima, osobito onima koji su najugroženiji u našem društvu.

Želim da vam ovaj blagdan Uskrsa bude ispunjen mirom, zdravljem i radošću. Sretan i blagoslovljen Uskrs!" poručio je premijer.

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, također je čestitao Uskrs svima koji slave.

"Prolazeći kroz korizmeno vrijeme, u miru, otvorenog srca i s radošću dočekujemo najveći kršćanski blagdan. Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu, svim hrvatskim građankama i građanima te svim vjernicima želim sretan i blagoslovljen Uskrs", stoji u Jandrokovićevoj čestitki, poslanoj u subotu.

Predsjednik Sabora istaknuo je da Kristovo uskrsnuće proživljavamo i ove godine u izazovnim okolnostima uzrokovanim pandemijom i posljedicama potresa, što je ostavilo traga na mnogima od nas. "Zbog toga smo posebno u mislima s našim sunarodnjacima u potrebi i sa svima onima koji trpe bolest, osamljenost, patnju, nepravdu i ponekad osjećaj beznađa", naglasio je.

Jandrković dodaje da je Uskrs vrijeme nade jer život pobjeđuje smrt, a svjetlo tamu te nas osnažuje da premostimo sve životne poteškoće. "I stoga neka uskrsno ozračje donese radost i mir svima u potrebi, a nas pozove da zastanemo, preispitamo sebe i naš odnos prema drugima", zaželio je.

Pročitajte i ovo Josip Aladrović Stravičan slučaj zlostavljanja Ministarstvo o slučaju pretučene djevojčice: "Ravnatelj je smijenjen. Dijete nije trebalo biti vraćeno obitelji"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Djevojčica i dalje kritično Sudac istrage otkrio strašne detalje: Majci je stavljeno na teret da je pretukla djevojčicu, objavljeno i koliko je trajalo zlostavljanje

Slaveći svetkovinu Uskrsa, slavimo univerzalne, neprolazne i temeljne ljudske vrijednosti koje počivaju na ljubavi i hrabre našu vjeru i nadu u bolje sutra, naglašava Jandroković.

"Isto tako, molimo za hrvatsku domovinu, za njezin oporavak, stabilnost i bolji i sretniji život naših građana. U duhu Uskrsa, iskažimo ponovno zahvalnost znanim i neznanim herojima koji brinu o zdravlju i životima drugih te brojnim našim sugrađanima koji velikodušno izlažu sebe kako bi pomogli bližnjima. Slijedimo taj primjer prihvaćanja poruke Uskrsa i osnaživanja solidarnosti i zajedništva među ljudima. Svatko od nas svojim primjerom može učiniti da društvo bude bolje", poručio je u uskrsnoj čestitki predsjednik Hrvatskoga sabora.

Ni predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, nije zaboravio čestitati vjernicima. 

''Najveći kršćanski blagdan, Uskrs, vjernici i ove godine dočekuju izloženi izazovu koji je pred sve nas, ne samo u Hrvatskoj nego u cijelom svijetu, postavila pandemija i s njom povezane prijetnje koje ugrožavaju prije svega zdravstvenu, socijalnu i društvenu sigurnost i mir naših građanki i građana'', započeo je svoju objavu na službenom Facebook profilu.

Dodao je i da u ''teškim i izazovnim vremenima blagdan Uskrsa treba nas podsjetiti na najvažnija vjerska, ali i na opća svjetovna načela - dobrotu, zajedništvo i ljubav prema bližnjima, a svim kršćanskim vjernicima treba učvrstiti vjeru i nadu u pobjedu svjetla i novi početak''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STANJE KOD SUSJEDA U Sloveniji raste broj novozaraženih, dok se u BiH situacija iznenadno promijenila

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u gorju i snijeg Obilna kiša poplavila ulice Dubrovnika, pogledajte snimku poplave ispred palače Sponza

''Uskršnji su blagdani vjernicima oduvijek i vrijeme suočavanja s vlastitim odlukama, vrijeme propitkivanja svojih djela i postupaka. Prepoznajmo i prihvatimo načela dobrote, zajedništva i ljubavi kao univerzalni način življenja i put u bolje sutra, neka nas najveći kršćanski blagdan potakne na jačanje vrijednosti međusobne solidarnosti, posebno prema našim sugrađankama i sugrađanima kojima je u ovom izazovnom vremenu potrebna pomoć. Želim vam mirne blagdanske dane ispunjene radošću, provedite ih sretno u krugu obitelji i prijatelja'', napisao je te za kraj još jednom svima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

 

Najveći kršćanski blagdan, Uskrs, vjernici i ove godine dočekuju izloženi izazovu koji je pred sve nas, ne samo u...

Objavljuje Zoran MilanovićSubota, 3. travnja 2021.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene