Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20 godina samostalnosti

I na obljetnici samostalnosti vlast poziva građane da zaokruže ZA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O referendumu za Europu govorilo se i na sinoćnjoj proslavi 20. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske održanoj u središtu Zagreba. Visoki državni dužnosnici prisjetili su se tog velikog događaja i pozvali građane da na referendumu o EU zaokruže ZA.

Svečano obilježavanje 20. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske okupilo je mnoge državne dužnosnike, no ne i velik broj građana. 'Ponos, čast, optimizam bili su osjećaji koji su nas tada preplavili. I zaista, Hrvatska je pobijedila', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijer na prvoj sjednici Vlade 'Referendum o ulasku u EU je milenijska odluka za Hrvatsku' Slika nije dostupna Državni vrh na misi Milanović: Božićne poruke su ono što nam danas treba u Hrvatskoj

'To je značilo da ćemo graditi novu budućnost. Budućnost koju se više nije dalo zaustaviti', dodao je predsjednik Sabora Boris Šprem. Za Dnevnik Nove TV premijer Milanović prisjetio se 15. siječnja 1992. godine. 'Osjećaj je bio pod dojmom onoga što se događalo ranije. Ako me pitate gdje sam bio i što sam radio kad je pao Vukovar, to jako dobro znam. A gdje sam bio kad je priznata Hrvatska od ove grupe zemalja, to ne znam. Znam da sam bio u Zagrebu', rekao je predsjednik Vlade Zoran Milanović. 

Svi državni dužnosnici na svečanosti su iskoristili priliku pozvati građane da izađu na referendum. 'Došli smo pred vrata EU. Puno je trebalo i patnji i truda da se izgrade i institucije i država i neovisnost. Treba nam još jedan korak', rekla je Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene