Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Udarni vikend za turizam

Gužve manje nego jučer, na Lučkom kolona od tri kilometra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na autocestama, naplatnim postajama i graničnim prijelazima pojačan je promet, a gužve i kolone zasada su manje nego jučer kada su dosezale i do 17 kilometara.

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima u oba smjera, a osobito na autocestama. Na naplati Lučko na izlazu prema Zagrebu kolona je duga oko 3 kilometra, a na naplatama Trakošćan i Ivanja Reka na izlazu kolona je duga oko 500 m. Pojačano je i na Istarskom ipsilonu kao i u blizini turističkih središta na obali, izvijestio je HAK.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strpljivo i polako Prvi udarni vikend: Kod Lučkog na izlazu kolona 19 kilometara! Slika nije dostupna Upute vozačima Doznajte kako izbjeći gužvu i kolone

 

Zbog gužve na A1 na naplati Vrgorac na izlazu, promet se povremeno preusmjerava na izlaz Ravča.

Pojačan je promet na svim graničnim prijelazima sa Slovenijom, ali vrijeme čekanja ne prelazi 15 minuta. Na GP Karasovići u oba smjera čeka se do 20 minuta, a na Goričanu oko pola sata. Na Slavonskom Brodu i Staroj Gradiški na ulazak se čeka oko 20 minuta, na GP Gornji Brgat oko sat i pol, a na Bajakovu na izlazak oko sat vremena.

U svim je trajektnim pristaništima i lukama promet pojačan, trajekti plove redovito, a po potrebi uvode se i dodatne trajektne linije.

Podsjetimo, jučer su kolone dosezale i do 17 kilometara, a promet su dodatno otežavale brojne prometne nesreće. U četiri teške nesreće smrtno je stradalo čak pet osoba.

S obzirom na udarni turistički vikend zbog kojeg su gužve na zagrebačkoj obilaznici iz HAK-a savjetuju 'domaćim' vozačima da za prometovanje između istoka i zapada koriste gradske prometnice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene