Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplo, toplo, toplije...

I danas 'paklene' temperature kakve u travnju nisu zabilježene od 1968.!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada su meteorolozi najavljivali da će kraj travnja biti jedan od najtoplijih ikad, bili su potpuno u pravu. U nekim hrvatskim gradovima jučer se živa na termometru popela i do 31 stupnja, a slično nas čeka i danas.

Tijekom vikenda je u Daruvaru izmjerena najviša temperatura - čak 31 stupanj, a u Karlovcu, Varaždinu, Sisku, Lipiku i Slunju - 30. 'Najhladnije' je bilo na moru - u Zadru i na Hvaru izmjereno je ugodnih 22 stupnja, 25 je bilo na Rabu i u Senju, a u Splitu 26 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

>> Hrvatska se pržila na ljetnih 30 stupnjeva!

Danas već ujutro sunčano i toplo uz temperaturu između 10 i 15 stupnjeva. Sunčano vrijeme nastavit će se i u drugom dijelu dana, ponegdje u zapadnim krajevima uz malo oblaka. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 25 i 20 stupnjeva.

Iznadprosječno visoke temperature za kraj travnja i početak svibnja grijat će nas još neko vrijeme, barem do sredine tjedna. U utorak i srijedu poslijepodne mogući su pljuskovi i grmljavina, uglavnom u gorju te u središnjoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu. Tempereature će se spustiti nekoliko stupnjeva - uglavnom će se kretati do ugodnih 25.

Najtoplija temperatura u travnju zabilježena je 24. travnja 1968. godine u Osijeku - 30,9 stupnjeva.

Ne zaboravite na vrlo visok UV indeks koji svakodnevno sve više raste i zaštitite se od varljivog proljetnog sunca.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene