Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Soli za ceste ima dovoljno

Još smo pod utjecajem ciklone: Bit će još bure, ali ima i dobrih vijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu će i dalje puhati bura, iako će prema kraju dana postupno slabjeti.

Na vrijeme u našim krajevima s jedne strane utječe ciklona, a s druge jača anticiklona, takva situacija će i dalje pogodovati buri koja će osobito u ovom prvom dijelu dana biti jaka, olujna, na udare još uvijek i orkanska.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

U utorak ostaje oblačno s oborinama, uglavnom kišom, ali u višem gorju još uvijek može biti susnježice ili snijega. Bura će biti jaka, olujna, ponegdje na udare i orkanska. Od ostalih obilježja vremena - ostaje pretežno oblačno, kiša se očekuje još ponegdje u nizinama, a susnježice i snijega će biti u gorju. Temperatura na kopnu od -1 do 4, a na Jadranu između 6 i 12 stupnjeva.

U središnjem dijelu zemlje i dalje umjereno ili pretežno oblačno, još malo kiše može pasti krajem dana. Slab vjetar, a temperatura do najviše 7 stupnjeva.

I na istoku zemlje tmurno uz povremenu kišu. Puhat će uglavnom slab vjetar, a bit će i hladno uz najvišu temperaturu jedva 5 do 6 stupnjeva.

I na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno oblačno, ponegdje može padati kiša, dok će u gorju biti susnježice ili još malo snijega. Puhat će jaka i olujna bura. Temperatura u gorju tek koji stupanj u plusu, na moru od 10 do 14 stupnjeva.

I na jugu ostaje pretežno oblačno s povremenom kišom. I ovdje u početku jaka i olujna bura koja će prema kraju dana postupno slabjeti, a temperatura između 10 i 17 stupnjeva.

Još u četvrtak bit će oborina, uglavnom kiše, ali u višim nadmorskim visinama može pasti i još malo snijega. U petak i dio subote pauza, a onda u subotu poslijepodne nove oborine.

Na Jadranu od četvrtka djelomice sunčano te uglavnom bez oborina, zatim u subotu ponovno oblačno s kišom, prvo na sjevernom Jadranu, a zatim i drugdje. Dobra je vijest da će bura oslabjeti.

Ima li dovoljno ralica, strojeva i soli za posipanje?

Državna agencija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je odluku o odabiru dostavljača soli. Postavlja se pitanje dovodi li se zbog toga u pitanje sigurnost korisnika autocesta?

Ivica Križanić, v.d. direktora Sektora za održavanje, HAC ONC rekao je da se produžuje postupak javne nabave, ali da soli još uvijek ima dovoljno. ''Imamo 21.000 tonu soli. Da bi dočarali o čemu se radi reći ću da smo u najgorem studenom u proteklih šest godina potrošili oko 3.500 tona, a u najgorem prosincu nešto više od 8.000 tona'', rekao je Križanić te zaključio da s obzirom na to nema nikakvih problema i da će sve proteći u redu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene