Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uprava dobila izvješće

HZZO: Većina stjuardesa na bolovanju bila opravdano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova tvrdi da imaju svu liječničku dokumentaciju da su bolovanja bila opravdana, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko kaže kako je odluka o otkazima uručena jer su bolovanja zluoptrijebljena.

HZZO je poslao izvješće inspekcije o bolovanjima Croatia Airlinesu, a u njemu se navodi da je većina od 42 stjuardesa i stjuarda na bolovanju bila opravdano, piše Jutarnji list. Službeno u HZZO-u kažu da ne mogu davati informacije o izvještaju koji su poslali kompaniji, odnosno u javnost iznositi podatke o osiguranim osobama.

Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Je li tijekom bolovanja dopušteno otputovati? Provjerite što se smije, a što ne, kako ne biste ostali bez novca Ilustracija nove upute Znate li za novost vezanu za bolovanje? Iz HZZO-a objasnili kakva je procedura

Uprava CA istovremeno bolovanje čak 42 stjuardese tumači kao nezakonit štrajk stoga su im odlučili uručiti otkaze. 'Zato što je u jednom danu, dakle na 1. svibanj, u vrijeme inače sindikalnih akcija diljem zemlje je 48 djelatnika odlučilo zatražit bolovanje', rekao je za Dnevnik Nove TV predsjednik uprave Krešimir Kučko.

'Da se doista tako nešto desilo, vjerujem da bi bilo i intervencije Zavoda za javno zdravstvo. Ali znamo da u Zagrebu nema nikakve epidemije', rekao je Kučko za Dnevnik Nove TV.

>> Posljedica masovnih bolovanja: Otkaz za 42 stjuardese Croatia Airlinesa!

Odluku o otkazima treba potvrditi Radničko vijeće, ali njihovo mišljenje za Upravu nije obvezujuće. Međutim, iz Sindikata, ukoliko do otkaza dođe, najavljuju pravnu borbu.

'Nema nikakvih osnova za te otkaze. Uprava i dalje tjera taj plan zastrašivanja i to nam je nečuveno. Ali poduzeli smo sve mjere, pa smo spremni i za sudsku borbu ako do toga dođe. Doznake svi imaju, u krajnjoj liniji ta bolovanja su i dokazana komisijama od strane HZZO-a koje je uprava tražila', rekla je Tanja Mirić iz Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene