Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjenje lista čekanja

HZZO sklopio ugovore s privatnim poliklinikama za pojedine pretrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravno vijeće HZZO-a odabralo je danas najpovoljnije ponuditelje na sekundarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene zaštite za interventno ugovaranje pojedinih postupaka radi smanjenja Nacionalne liste čekanja, priopćeno je iz HZZO-a.

Na zahtjev Ministarstva zdravlja, HZZO je proveo natječaj za interventno ugovaranje pojedinih dijagnostičkih i terapijskih postupaka sa zdravstvenim ustanovama i privatnim zdravstvenim radnicima koji će se izvršavati isključivo po zahtjevu naručitelja.

Kao najpovoljnije odabrane su ponude Poliklinike Medikol za CT koronarografiju, Poliklinike Turjak iz Đakova i Poliklinike Oxy za hiperbaričnu oksigenoterapiju, Poliklinike Škvorc za IVF/ICSI u prirodnom ciklusu, u stimuliranom ciklusu-blagi protokol i standardnom protokolu te Klinike za ortopediju Lovran za ostale postupke na ramenu i stopalu.

>> Ravnatelj HZZO-a: Trećina pacijenata u bolnicama je višak

Pročitajte i ovo Liječnik, ilustracija brojne nepravilnosti Češljaju se lažna bolovanja: Kontrolori pregledali gotovo 30 tisuća kartona! Slika nije dostupna Uvođenje reda HZZO sklopio ugovore s privatnim poliklinikama: 'Nije bilo nikakvih dogovora ispod stola'

Upravno vijeće donijelo je i odluku o raspisivanju natječaja za interventno ugovaranje dijagnostičkih postupaka MR za osigurane osobe s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, također u svrhu smanjenja liste čekanja.

Ugovor za obavljanje postupaka PET/CT s Poliklinikom Medikol produžen je do 30. rujna.

Na liste lijekova HZZO-a uvršteno je ukupno 195 novih oblika lijekova, od čega je 160 uvršteno na osnovnu, a 35 na dopunsku listu lijekova.

Riječ je uglavnom o generičkim paralelama postojećih lijekova.

Na osnovnu listu uvršteno je 5 novih lijekova u 7 oblika. Radi se o lijekovima za liječenje šećerne bolesti, infekcija uzrokovanih parazitima, antipsihotiku, lijeku za razvoj pluća kod novorođenčadi te o lijeku za regulaciju razine fosfata kod bolesnika na dijalizi.

Na dopunsku je listu, pak, uvršteno 9 novih lijekova, u 16 oblika - lijekovi za liječenje kronične opstruktivne plućne bolesti, trbušne boli, čišćenje crijeva prije pretrage, za liječenje akni, za liječenje alergija, te po dva lijeka za liječenje povišenog krvnog tlaka i za liječenje boli.

U priopćenju stoji i da je HZZO osigurao novac za poseban standard u provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za timove na područjima na kojima postoje veća odstupanja u organiziranju zdravstvene zaštite - prometno izoliranim i demografski ugroženim područjima, kao što su hrvatski otoci te brdsko-planinska i druga izolirana područja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene