443965
443965
443965
443965
443965

Ugovoreni dodatni postupci PET/CT-om

  • , 20.07.2016., 15:01
  • Autor:
  • komentara

HZZO je ugovorio dodatne PET/CT postupke radi smanjenja lista čekanja.

 
 
 
 
KBC (Foto: Dnevnik.hr) - 2
KBC (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Prema uputi Ministarstva zdravlja, radi smanjenja lista čekanja Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ugovorio je s poliklinikom Medikol dodatnih 115 PET/CT postupaka mjesečno, u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca ove godine, priopćeno je u srijedu nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

Također, za isto je razdoblje HZZO već ranije s KBC-om Zagreb, gdje se nalazi jedini PET/CT uređaj u državnom vlasništvu, ugovorio 420 PET/CT postupaka mjesečno. S podružnicama Medikola u Osijeku, Rijeci i Splitu, ugovoreno je od 1. srpnja do 31. prosinca 350 PET/CTpostupaka mjesečno.

HZZO će, odlučeno je, financirati pripravnički staž za doktore medicine, doktore dentalne medicine, magistre farmacije i magistre medicinske biokemije. Javne natječaje za financiranje pripravničkog staža provodit će zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a, koji prije raspisivanja natječaja od HZZO-a moraju dobiti suglasnost za broj pripravnika za koje planiraju raspisati natječaj.

Natječaj će se provoditi prema važećem Pravilniku o pripravničkom stažu zdravstvenih djelatnika koji je donio ministar zdravlja Dario Nakić, navodi se u priopćenju HZZO-a. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se