Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto liječničkih povjerenstava

HZZO: O bolovanjima će odlučivati ovlašteni liječnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto liječničkih povjerenstava HZZO-a, koja su dosad odobravala pacijentima bolovanja, fizikalnu terapiju, njegu u kući i ortopedska pomagala, ubuduće će taj posao obavljati ovlašteni liječnici HZZO-a u skladu s novim pravilnikom koji je jučer stupio na snagu.

Ipak, mjesec listopad bit će prijelazno razdoblje tijekom kojeg će liječnička povjerenstva odraditi već dogovorene termine s osiguranicima. Ovlašteni liječnici HZZO-a, tj. kontrolori zavoda, obilazit će dogovoreni broj ordinacija izabranih liječnika gdje će moći pregledati medicinsku dokumentaciju i u dogovoru s liječnikom, po potrebi, pozvati pacijenta na pregled. Pacijentima će se tako olakšati kontrola, jer više neće morati dolaziti u područne urede HZZO-a i čekati na razgovor s liječničkim povjerenstvima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bizaran popis Liječnici se šale asortimanom usluga koji nude: "Potvrda za oslobođenje od TV pretplate, potvrda o nevezanju pojasa u automobilu..." Ilustracija Reakcija Liječnici zgroženi najavama da će kontrolirati vlasnike vikendica: "Ni pod kojim uvjetima i cijeni neće biti izdavane navedene potvrde"

HZZO također ističe kako će liječnička povjerenstva i dalje rješavati sva pitanja vezana uz ostvarivanje prava na rodiljne i roditeljske potpore. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene