Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporno bolovanje

HZZO provjerio Jovev, evo što su utvrdili!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje provjerili su medicinsku opravdanost bolovanja Jasmine Jovev, bivše predstojnice kabineta sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel.

Jasmina Jovev, koja je optužila sisačko - moslovačku županicu Marinu Lovrić Merzel za nenamjensko korištenje županijskog novca, izjavila je da je na bolovanje bila prisiljena otići zbog prijetnji otkazom. Kontrolori HZZO-a Područne službe u Sisku, nakon toga su obavili kontrolu njezina bolovanja i utvrdili da je ono medicinski opravdano.

Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Je li tijekom bolovanja dopušteno otputovati? Provjerite što se smije, a što ne, kako ne biste ostali bez novca Ilustracija nove upute Znate li za novost vezanu za bolovanje? Iz HZZO-a objasnili kakva je procedura

U HZZO-u napominju da im je u takvim slučajevima dužnost i zakonska obaveza pokrenuti kontrolu i provjeriti o kakvom je bolovanju riječ, jer se na temelju izjave Jasmine Jovev može zaključiti kako postoji mogućnost da bolovanje nije medicinski opravdano.

DOKAZ PROTIV LOVRIĆ MERZEL? 'Ovo je jedan od fiktivnih računa koje je platila Županija'

S obzirom da u HZZO-u raspolažu javnim novcem iz kojeg se isplaćuju i naknade za bolovanja, napominju da im je zakonska obveza strogo kontrolirati trošenje javnog novca.

Podsjetimo, Jasmina Jovev bivša predstojnica kabineta župnice tvrdi da je osobno lažirala račune i dokumentaciju za troškove izmišljenih događaja prema nalogu županice Merzel, a novac je zapravo išao za osobne potrebe županice ili za potrebe stranke. O svemu je kaže još prije godinu dana obavijestila USKOK te im dostavila dokazni materijal. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene