Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema se, ne može se

Obustavljena mjera koja je tisućama mladih bila jedina nada za nekakav posao i iskustvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nedostatka sredstava državnog proračuna privremeno se obustavlja čitav niz mjera aktivnog zapošljavanja.

Program stručnog osposobljavanja u sklopu mjera aktivne politike zapošljavanja, koji je tisućama mladih bio jedina nada za pronalazak posla i skupljanje iskustva, privremeno je obustavljen zajedno s još nekoliko programa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 2000 kuna po radniku HZZ objavio detalje mjere za skraćivanje radnog vremena Slika nije dostupna Za sedam projekata HZZ iz EU fonda dobio 2,1 milijardi kuna za mjere zapošljavanja

Tu informaciju na svojoj je web stranici objavio HZZ. Odluku je donijelo Gospodarsko-socijalno vijeće. 'Na 203. sjednici Gospodarsko-socijalno vijeće primilo je na znanje prijedlog privremene obustave dijela Programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2016. godini te je Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na 4. sjednici održanoj 23. lipnja 2016. godine privremeno obustavilo zaprimanje i odobravanje zahtjeva za dio programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u 2016. godini', stoji u objašnjenju.

Osim stručnog osposobljavanja obustavljaju se i programi potpore za zapošljavanje, samozapošljavanje i usavršavanje kao i javni radovi. Ukratko, svi zahtjevi za ove programe zaprimljeni nakon jučerašnjeg datuma neće se u ovom trenutku obrađivati.

Što točno znači 'privremena obustava' nigdje ne piše, a kao razlog obustave navode nedostatak sredstava državnog proračuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene