441330
441330
441330
441330
441330

Obustavljena mjera koja je tisućama mladih bila jedina nada za nekakav posao i iskustvo

  • , 24.06.2016., 16:58
  • Autor:
  • komentara

Zbog nedostatka sredstava državnog proračuna privremeno se obustavlja čitav niz mjera aktivnog zapošljavanja.

 
 
 
 
Foto (Arhiva): Marijan Susenj/PIXSELL
Foto (Arhiva): Marijan Susenj/PIXSELL

Program stručnog osposobljavanja u sklopu mjera aktivne politike zapošljavanja, koji je tisućama mladih bio jedina nada za pronalazak posla i skupljanje iskustva, privremeno je obustavljen zajedno s još nekoliko programa.

Tu informaciju na svojoj je web stranici objavio HZZ. Odluku je donijelo Gospodarsko-socijalno vijeće. 'Na 203. sjednici Gospodarsko-socijalno vijeće primilo je na znanje prijedlog privremene obustave dijela Programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2016. godini te je Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na 4. sjednici održanoj 23. lipnja 2016. godine privremeno obustavilo zaprimanje i odobravanje zahtjeva za dio programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u 2016. godini', stoji u objašnjenju.

Osim stručnog osposobljavanja obustavljaju se i programi potpore za zapošljavanje, samozapošljavanje i usavršavanje kao i javni radovi. Ukratko, svi zahtjevi za ove programe zaprimljeni nakon jučerašnjeg datuma neće se u ovom trenutku obrađivati.

Što točno znači 'privremena obustava' nigdje ne piše, a kao razlog obustave navode nedostatak sredstava državnog proračuna.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se