Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S razlikom za srpanj

HZMO: U ponedjeljak počinje isplata mirovina za kolovoz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak, 10. rujna, počinje isplata mirovina za kolovoz korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, izvijestio je danas Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Isplata će, uz povećanje za kolovoz, uključivati i razliku za srpanj nastalu povećanjem aktualne vrijednosti mirovine od 1. srpnja za 1,2 posto, prema Odluci Upravnog vijeća Zavoda od 29. kolovoza.

Pročitajte i ovo Zvonimir Rusjan Provjereno donosi 14 godina čeka rješenje za zasluženu mirovinu: ''Vjerojatno čekaju da umrem'' Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 4 HZMO se oglasio Veliko razočaranje za mnoge umirovljenike: Dobili su manji dodatak od očekivanog

>> Mrsić: Isplata mirovina je za sada sigurna

U srpnju je bilo 1,2 milijuna umirovljenika čija je prosječna mirovina iznosila 2.160 kuna. Prosječna mirovina činila je 39,33 posto prosječne neto plaće za lipanj (5.492 kune). Na jednog umirovljenika dolazio je 1,25 zaposlenik.

Sve dodatne informacije o ostvarivanju prava iz mirovinskog osiguranja građani mogu dobiti svakim radnim danom na info telefonima Zavoda 0800 - 63 63 63 (besplatni), 01/ 4891 - 666, kao i na internetskoj stranici Zavoda - www.mirovinsko.hr. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene