Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

HZMO izvijestio

ANOREKSIČAN RAST Prosječna mirovina ide gore - za 11 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temeljem redovitog usklađivanja s kretanjem potrošačkih cijena i prosječnih plaća, aktualna vrijednost mirovine od 1. siječnja povećana je za 0,46 posto, tako da će prosječna mirovina porasti za 11 kuna, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Pomnoži li se iznos prosječne mirovine za siječanj od 2421,84 kune s 0,46 posto, povećanje mirovine za ožujak iznosi oko 11 kuna, a bit će isplaćena u travnju zajedno s razlikom za siječanj i veljaču.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 Isplata kasni Gdje je zapelo? Velik broj korisnika nije dobio dječji doplatak Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka

Stopa usklađivanja aktualne vrijednosti mirovine, koja se primjenjuje od 1. siječnja kalendarske godine, određena je u visini razlike između stope godišnjeg rasta mirovina određene prema rotirajućem omjeru stope indeksa potrošačkih cijena i bruto plaće svih zaposlenih u Hrvatskoj u prethodnoj godini u odnosu na godinu koja joj prethodi i stope usklađivanja aktualne vrijednosti mirovine utvrđene šest mjeseci prije toga dana.

Na sjednici Upravnog vijeća HZMO-a na kojoj je donesena odluka o novoj aktualnoj vrijednosti mirovine za novog predsjednika Vijeća izabran je Marinko Papuga, pomoćnik ministrice rada i mirovinskoga sustava. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene