Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HVIDRA ogorčena i nezadovoljna presudom generalu Norcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Hrvatskih ranih vojnih invalida Domovinskog rata u izrazila je "svoje ogorčenje i nezadovoljstvo presudom Županijskog suda u Zagrebu kojom je hrvatski general Mirko Norac osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam godina zbog zločina na civilima i ratnim zarobljenicima u akciji Medački džep i to na temelju zapovjedne odgovornosti".

HVIDRA se "nada da će Vrhovni sud u žalbenom postupku odbaciti takvu nepravednu sudsku odluku".

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Iako se radi o nepravomoćnoj presudi, teško je biti nepristran kada se donosi presuda protiv hrvatskog generala, koji je svoju mladost poklonio obrani hrvatske domovine, a sada, na žalost, provodi najbolje godine svoga života, služeći kaznu po hrvatskim zatvorima, stoji u priopćenju.

Nakon takvih sudskih odluka, kao i ostalih progona hrvatskih branitelja, došlo je do nečuvenih izjava Milorada Pupovca predsjednika Srpskog narodnog vijeća da "tužba Hrvatske protiv Srbije za genocide opterećuje odnose dviju država". Također i izjave srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića da je Hrvatska tijekom akcije Oluja" etnički očistila više od 250 tisuća hrvatskih Srba" i premijera entiteta Republike srpske Milorada Dodika da je Hrvatska "nastala na najvećem etničkom čišćenju počinjenom nakon drugog svjetskog rata", navodi se u priopćenju.

U potpunosti smo zgroženi i najoštrije osuđujemo takve izjave kojima se usred glavnog grada Republike Hvatske nekažnjeno vrijeđaju hrvatska država i svi njezini građani, a posebice obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i hrvatski ratni vojni invalidi, bez ikakvih osuda od strane raznih udruga i tzv. zaštitnika ljudskih prava koji istovremeno osuđuju i žele umanjiti dostojanstvenu proslavu Dana branitelja Grada Zagreba koja je završila koncertom Marka Perkovića Thompsona, ističe HVIDRA. 

Nakon takvih postupaka očekujemo primjerenu reakciju Vlade RH na izjavu koalicijskog partnera, predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca, suspenziju diplomatskih odnosa sa Republikom Srbijom, te potpuni prekid odnosa sa entitetom Republike Srpske, stoji u priopćenju HVIDRA-e.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene