447815
447815
447815
447815
447815

HVIDR-a se ograđuje od razgovora "samoprozvanih" predstavnika branitelja sa strankama

  • , 24.08.2016., 20:09
  • Autor:
  • komentara

HVIDRA je u priopćila kako se, u povodu učestalih radnih sastanaka "samoprozvanih predstavnika" svih branitelja i stradalnika Domovinskog rata s nekim političkim opcijama, u potpunosti ograđuje od njihovih postupaka i bilo kakvih budućih postupanja u ime njeznih članova.

 
 
 
 
Josip Đakić, predsjednik HVIDR-a RH (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Josip Đakić, predsjednik HVIDR-a RH (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

HVIDRA je u srijedu priopćila kako se, u povodu učestalih radnih sastanaka "samoprozvanih predstavnika" svih branitelja i stradalnika Domovinskog rata s nekim političkim opcijama, u potpunosti ograđuje od njihovih postupaka i bilo kakvih budućih postupanja u ime njeznih članova, hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

Ističu da je Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-e RH najveća i najbrojnija udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata RH koja kontinuirano djeluje od 1992. godine, a u svom sastavu ima 136 udruga članica na području svih županija, gradova i bivših općina, te skrbi o 37.000 svojih članova. Temeljem odredaba Statuta i Zakona o udrugama, predsjednik zastupa i predstavlja našu udrugu i interese članova, te provodi odluke tijela, koja mogu ovlastiti i druge članove da zastupaju interese naše udruge, navode u priopćenju.

Također izvješćuju javnost da HVIDR-a RH više ne sudjeluje u radu nikakvih koordinacija braniteljskih udruga, niti je sudjelovala na dosadašnjim radnim sastancima dijela udruga s nekim političkim strankama. Naglašavaju kako samim time njihovu "udrugu i njezine članove ne mogu zastupati samoprozvane braniteljske vođe koje mediji nazivaju predstavnicima svih branitelja i stradalnika Domovinskog rata". O njihovoj vjerodostojnosti dovoljno govore prethodni tajni sastanci i večere s predstavnicima bivše vlasti u vrijeme prosvjeda branitelja, oni mogu predstavljati i zastupati samo interese svojih udruga i svojih članova, poručuju.

U svrhu sprječavanja daljnjih političkih manipulacija u ime ratnih vojnih invalida povodom predstojećih izvanrednih parlamentarnih izbora, HVIDR-a će kao jedna od najbrojnijih udruga Domovinskog rata, čiji su članovi dijelove svoga tijela ugradili u temelje naše Domovine, isključivo na osnovu odluka ovlaštenih tijela udruge, pozvati svoje članove da glasaju za političku opciju koja će se obvezati na prioritetnu zaštitu digniteta Domovinskog rata, zaštitu dostojanstva i prava hrvatskih branitelja, te žurno provođenje postupka objedinjavanja svih prava branitelja u jedinstveni zakon, kao i donošenje zakona na ustavnoj razini, stoji u priopćenju, koje su potpisali predsjednik HVIDR-a RH i predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH Josip Đakić i Josip Periša. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se