Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputili otvoreno pismo

HVIDR-a čelnicima EK: Ne kažnjavajte Hrvatsku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata osudila je postupke državne vlasti, posebice premijera Zorana Milanovića, vezane uz nepoštivanje međunarodnih obaveza i nerazumno inzistiranje na 'Lex Perkoviću' radi kojeg je došlo do mogućega uvođenja sankcija Europske komisije Hrvatskoj.

HVIDR-a je na sjednici Glavnog odbora, 17. rujna, odlučila predsjedniku i potpredsjednici EK, Jose Manuel Barrosu i Viviane Reding, uputiti otvoreno pismo u kojem ističu da su se borili za 'slobodnu i pravednu Republiku Hrvatsku, zemlju vladavine prava, ponosnu članicu Europske unije' te se ne mogu složiti s odlukama predstavnika vlasti i jednostranim kršenjem preuzetih međunarodnih obveza nastalih nakon izmjena Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, odnosno neprovedbom europskoga uhidbenog naloga.

'Ovakvim nerazumnim odlukama, predstavnici vlasti cijeli hrvatski narod dovede u nečasan položaj taoca jednog udbaškog egzekutora, a uvođenje sankcija će izravno pogoditi ionako siromašne hrvatske građane koji jedva preživljavaju radi katastrofalne gospodarske politike i uvođenja raznih poreznih i drugih nameta', ističe HVIDR-a u pismu.

>> Skup zagrebačke HVIDR-e 'Zaustavimo progon hrvatskih branitelja - radnika

HVIDR-a moli čelnike EK-a da ne kažnjavaju Hrvatsku zbog, kako ocjenjuje, bahatosti i nesposobnosti aktualne vlasti, posebice drskih i omalovažavajućih izjava premijera Milanovića te predlaže da se nađe drugi način rješavanja tog teškoga stanja koji neće pogoditi sve hrvatske građane.

Na sjednici Glavnoga odbora HVIDR-e su u potpunosti poduprte sve legitimne djelatnosti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Osuđena je i najava smanjivanja mirovina hrvatskim braniteljima koji su svrstani u red tzv. 'povlaštenih' osoba te je osuđeno i 'poništavanje stotine rješenja o invalidnosti i blaćenje doprinosa pripadnika HVO-a u obrani suvereniteta RH'.

Glavni odbor HVIDR-e odlučio je pokrenuti inicijativu prikupljanja potpisa za raspisivanje državnoga referenduma o potrebi održanja prijevremenih izbora, o čemu će članovi i svi hrvatski građani biti pravodobno obaviješteni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene