Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kanaderi gase vatru

Kod Šibenika požar prijetio kućama, na Hvaru kampu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog vatre koja se jutros na Hvaru približila kampu Vira policija je preventivno evakuirala dio gostiju.

'U 8.30 sati DVD Hvar je zaprimio dojavu da je izbio požar u uvali Pribinja i da se vatra približila kampu Vira', izvijestila je za Dnevnik.hr Državna uprava za zaštitu i spašavanje. U jednom trenu se vatra na 100-tinjak metara pibližila kampu koji je pun gostiju te je policija dio evakuirala iz preventivnih razloga. 'Vatru gasi 20-tak vatrogasaca sa sedam vozila i tri kanadera', dodano je iz DUZS-a uz napomenu da gori borova šuma i nisko raslinje.

Pročitajte i ovo Veliki četvrtak, procesija Ususret Uskrsu Danas je Veliki četvrtak: Znate li što se obilježava i koji su običaji? Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore

Požari u uvali Pribinji  danas je u 14,15 sati lokaliziran, a požarište su posjetili pomoćnik glavnoga vatrogasnog zapovjednika za priobalni dio Republike Hrvatske Tomislav Vuko i zapovjednik Vatrogasne zajednice Županije Splitsko-dalmatinske Dražen Glavina.

Tri požara izbila u šibenskom kraju

U šibenskom području vatra je danas tijekom dana izbila na tri mjesta. 'Vatra sada ide prema naselju Ključ i prema kanjonu Krke', rekao je Darko Dukić, zapovjednik JVP šibensko-kninske i naglasio kako se vatra brzo širi zbog čega su ugrožene kuće. Gorilo je nisko raslinje, a požar su gasili pripadnici DVD-a s drniškog i šibenskog područja uz pomoć kanadera. Požar je ugašen oko 16 sati.

DUZS je u 13,10 sati primio dojavu o požaru otvorena prostora u Planu kod Trogira, gdje gori nisko raslinje. Požar je lokaliziran oko 17 sati.

U gašenju je sudjelovalo 113 vatrogasaca s 30 vatrogasnih vozila iz ukupno 16 postrojbi, a iz zraka su požar gasila tri kanadera, tri helikoptera i airtractor. Dežurstvo i sanacija požarišta su u tijeku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene