Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi turistički sjaj

Hvar u turističkom zaokretu: Zabranjene go-go plesačice na rivi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hvar je dobio nove smjernice u turizmu. Nema više go-go plesačica i zabranjena je prevelika buka u gradu noću.

Ugostitelji koji žive od turizma, ali i domaći i strani gosti - svi na Hvaru imaju svoje mišljenje.

Pročitajte i ovo Hvar - 1 Dobra zarada od turizma Svaki deseti stanovnik Hvara je stranac: "Kolega iz Barcelone kaže da će se zavezati za palmu i neće otići" Ilustracija ODMOR ZA PAMĆENJE Kanađanin i Šveđanka ispijali vatrene koktele na Hvaru pa zaradili opekline: Morali ih helikopterom prebaciti u bolnicu

Hvarani su podijeljeni, jednima zabava i noćni život zajedno s muzikom i go go plesačicama potpuno odgovaraju, drugi su željni obiteljskog turizma, no svi se sažu da je Hvar prava turistička meka zadnjih 7-8 godina, nezaobilazno mjesto za milijardere, ali i ljude srednjeg staleža koji su željni dobre zabave.

No, činjenica je da je novi gradonačelnik sve ovo najavljivao tijekom kampanje, pa mnoge to sve ne bi trebalo iznenaditi.

Na Hvaru nema više go-go plesačica. I smanjuje se buka u gradu po noći. Odluka je to novog gradonačelnika.

'Mi cijelo vrijeme samo pozivamo na uvođenje reda, poštivanje zakona i gradskih odluka. After beach partyje smo nekako pokušali u gradu, i uspjeli, zabraniti. Jednostavno se radi o javnoj površini koja je iznajmljena od grada da bi bila štekat, i ona može biti samo štekat. Go go plesačice su možda dobra ponuda, ali unutar objekta, pa tko voli nek izvoli', objašnjava Rino Budrović gradonačelnik Hvara.

Domaćim gostima noćna zabava nije smetala. A sadašnjim stanjem zadovoljni su i strani turisti. No, pravu situaciju znaju ugostitelji.

Vlasnik jednog od restorana smatra da reda treba uvesti na otoku, ali nove mjere smatra prerigoroznim. 'Mislim da je to malo previše s tim go go plesačicama, one postoje u cijelom svijetu,cure rade po svoj posao, ne znam šta je loše u tome', kaže Ivan Gariful Gospodnetić.

>> Zbog viška u blagajni zapečaćen i kafić na trajektu za Hvar

Zna dizajner Toni Ricov koji živi u samom centru, uz noćni klub. Kaže, da je stanje po noći katastrofalno. 'Šta će to nastati, jedan veliki bordel nasred grada. Ako je već zabranjeno hodanje u kupaćim kostimima zašto bi gole plesačice u tangama skakale nasred rive', kaže Ricov.

Poznata turistička meka već godinama Hvar je posljednjih dana na udaru i poreznika. Neki su kafići i zatvoreni. Danas bi se trebao otpečatiti i popularni Carpe diem, uskoro i kafić na trajektu Tin Ujević koji vozi na Hvar. Od poreznog pečata su počeli svi strahovati.

Kako bilo, nove smjernice turizma gradonačelnik je najavljivao i u kampanji. A upravo njega Hvarani su i izabrali. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene