Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi s motorom

Hvar: Spašena dva člana posade prevrnutog glisera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posada broda Lučke kapetanije-ispostave Milna kasno sinoć oko 23,10 sati, nakon višesatne potrage, spasili su dva člana posade prevrnutog glisera.

Spašavanje se odvijalo u moru u blizini rta Kabal, na ulazu u Starogradski zaljev na otoku Hvaru, izvijestio je Državni centar 112. Dojava da bura nosi gliser tipa Elan 410 s dva člana posade od južne strane otoka Brača, ispred uvale Blaca, prema otoku Hvaru, stigla je u Županijski centar 112 Split oko 19,15 sati. Dojavitelj je pretpostavljao da posada ima problema s motorom na gliseru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na Hvaru Napili se pa mahali nožem i vrijeđali žene: Dohvatili se i policajaca, no nisu se dobro proveli Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana

Izvješćeni su Nacinalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) Rijeka i Lučka kapetanija-Ispostava Milna, koji su već imali dojavu o tome, Na zahtjev Nacionalne središnjice putem DC 112 je od mobilnih operatora zatraženo lociranje mobitela članova posade.

Oko 21,15 sati u ŽC 112 Split javila se majka jednog člana posade i potvrdila da se na gliseru nalazi njezin sin i još jedna osoba s otoka Brača, da imaju problem s motorom te da su se kod zadnjeg javljanja nalazili kod uvale Farska na Braču i da ih bura nosi prema Hvaru.

U potragu su bili uključeni brodovi Lučke ispostave-Milna, Lučke kapetanije Split i jedan privatni brod. Oko 23,10 sati brod Lučke ispostave-Milna pronašao je prevrnuti gliser i oba člana posade u moru u blizini rta Kabal, na ulazu u Starogradski zaljev na otoku Hvaru.

Oba pronađena člana posade su brodom Lučke kapetanije Split prevezeni u Milnu na otoku Braču. Jedan od njih bio je pothlađen i dehidriran i loše se osjećao, pa je zatražena intervencija Hitne pomoći Supetar. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene