Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dug veći od 2,7 milijardi kuna

HUP: Novoosnovana Koordinacija veledrogerija traži hitno rješavanje nagomilanih dugova u zdravstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) osnovana je je Koordinacija veledrogerija, koja okuplja ključne predstavnike iz djelatnosti prometa na veliko lijekovima i medicinskim proizvodima, a cilj joj je rješavanje problema i izazova s kojima se susreće zdravstveni sustav, poboljšanje uvjeta i načina poslovanja te boljeg međusobnog povezivanja i organiziranja unutar te djelatnosti, priopćeno je u srijedu iz HUP-a.

Koordinacija će se najviše baviti rješavanjem velikih ukupnih dugovanja u zdravstvu, koja već sada iznose preko 2,7 milijardi kuna, a riječ je prvenstveno o dugovima bolnica prema veledrogerijama, koje su rokove plaćanja produžile i do 900 dana, čime su više od deset puta prekoračeni zakonski rokovi, ističu u HUP-u.

Pročitajte i ovo Liječnik, ilustracija brojne nepravilnosti Češljaju se lažna bolovanja: Kontrolori pregledali gotovo 30 tisuća kartona! Ilustracija Hoće li biti problema? Dugovi prema veledrogerijama ponovno narasli: Pogledajte o kojem iznosu je riječ

"Kao glavni opskrbljivači lijekova u lancu, veledrogerije nastoje biti na usluzi cjelokupnom zdravstvenom sektoru i društvu, no dodatni troškovi koje preuzimaju na sebe kako bi sustav neometano funkcionirao postaju svakim danom sve manje održivi i samim time ugrožava se budućnost krajnjih korisnika, odnosno pacijenata, s obzirom da nam prijeti i najgori mogući scenarij obustave isporuke lijekova bolnicama".

Za predsjednika Koordinacije izabran je Josip Matusinović iz tvrtke Phoenix Farmacija, a dopredsjednici su Jasminko Herceg iz Medike te Radwan Joukhadar iz Medical Intertradea.

HUP-ova Koordinacija veledrogerija svojim će djelovanjem nastojati ukazivati na ovaj i sve druge probleme unutar zdravstvenog sustava te očekuju da će njihova inicijativa potaknuti odgovorne dionike, odnosno Ministarstvo zdravstva, na brzo rješavanje trenutno alarmantne situacije u zdravstvu, stoji u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene