Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Galerija Klovićevi dvori

Humanitarno-prodajna izložba "Maske za osmijeh"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na humanitarnoj izložbi "Maske za osmijeh", održanoj u Galeriji Klovićevi dvori, prikupljane su donacije za projekt "Škola u bolnici" Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Humanitarna izložba maski "Maske za osmijeh" u organizaciji Rotary kluba Zagreb Agram s velikim je uspjehom održana u Galeriji Klovićevi dvori. Maske su s velikim veseljem izradili renomirani slikari, kipari i kostimografi:

Zoltan Novak, Dalibor Stošić, Nenad Vorih, Paulina Jazvić, Dimitrije Popović, Fadil Vejzović, Denisa Pecotić, Jagoda Buić, Ivica Propadalo, Saša Šekoranja, Staša Čimbur, Jadranka Pavelić, Miljenko Bengez, Mirna Sporiš i Vladimir Dodig Trokut.

Donacije prikupljene na izložbi namjenjene su projektu "Škola u bolnici" Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Ravnateljica "Škole u bolnici" Lidija Sosa Šimenc nije krila zadovoljstvo pokrenutom inicijativom. "U ime naših učenika, malih pacijenata, njihovih roditelja i svih nastavnika mogu reći veliko hvala. Sedamnaest učitelja Škole u bolnici redovno održava nastavu na 10 bolničkih odjela, a ovisno o zdravstvenom stanju naših učenika rad se odvija individualno ili skupno. Do danas je kroz Školu u bolnici prošlo oko 14000 učenika od prvog do osmog razreda osnovne škole. Mnogi od njih zasigurno ne bi završili razred da nije bilo ovog programa jer su čitavu godinu, ili čak i više godina, proveli na bolničkom liječenju."

Dr.med. Zoran Bahtijarević, ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Zagrebu, presretan je i prilikom obilaska izložbe u društvu samih autora izjavio je: "Naši pacijenti su zahvaljujući Školi u bolnici sretniji, ispunjeniji i zadovoljniji, te svakako uspješniji u svom daljnjem školovanju. Škola u bolnici se postupno opremala nastavnim sredstvima i pomagalima te danas možemo reći da je suvremeno opremljena. Brojne donacije u tome svakako pomažu i vjerujem da možemo i da hoćemo učiniti još puno više."
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene