Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve za djecu

Humanitarna akcija za adaptaciju Klinike za dječje bolesti KBC-a Split: Najavljen veliki koncert "Zbog jedne ljubavi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizira se velika humanitarna akcija s ciljem prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za adaptaciju postojećih prostorija Jedinica liječenja Zavoda za dječju hemato-onkologiju, imunologiju i medicinsku genetiku Klinike za dječje bolesti KBC Split, a centralni događaj prikupljanja sredstava bit će veliki koncert "Zbog jedne ljubavi".

Organizator događaja je Lions Club Split, humanitarna udruga koja već 28 godina djeluje u Splitu, te među mnogim svojim aktivnostima provodi i akcije donacija. 

Pročitajte i ovo Akcija Caritasa i Hrvatskih šuma - 4 "Za tisuću radosti" Humanitarna akcija Caritas i Hrvatskih šuma: "Sva dobit koja se ovdje prikupi ide za potrebite" Hrvatski Caritas Vrijeme darivanja traje Hrvatski Caritas organizira humanitarnu akciju "Za 1000 radosti": Cilj je prikupiti sredstva najpotrebnijima

Humanitarni koncert "Zbog jedne ljubavi" kojeg će Lions klub Split organizirati, uz potporu HNK Hajduk,  održat će se 20. travnja 2019. godine na Poljudu, neposredno prije jadranskog derbija s HNK Rijeka. 

Svoje sudjelovanje na koncertu potvrdili su: Alen Nižetić, Hari Rončević, Klapa Šufit, Grupa Viva i Grupa Dalmatino.

Ciljani iznos prikupljen od prodanih karata i donacija jest 108.000,00 kn, a isti će, u cijelosti, po završetku humanitarne akcije, nakon odbitka troškova, biti uplaćen u korist KBC Split.

"U razgovoru s predstojnikom Klinike za dječje bolesti prof. dr.sc. Marijanom Saragom, te ravnateljem naše bolnice prim. Meštrovićem, definirane su preinake koje bi trebalo poduzeti u prostorijama Zavoda, a to su, prije svega, bojanje zidova, zamjena podova (postavljanje antistatičkog linoleuma), uređenje sanitarnih čvorova, osobito u sobama za izolaciju djece te preuređenje ambulante u kojoj se izvode dijagnostičko - terapijski postupci.

Cilj preuređenja jest lakše održavanje prostora u kojima se djeca liječe i borave, te sprječavanje i smanjenje pojave bolničkih infekcija. Također, s obzirom da naša bolnica postaje Bolnica - prijatelj djece, nužno je izvršiti navedenu adptaciju kako bi se djeci, i roditeljima u njihovoj pratnji, omogućio dostojanstven boravak tijekom trajanja hospitalizacije", priopćili su iz Lions Cluba Split. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene