Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetili i vrijeđali

Huligani nasrnuli na HNS-ove aktiviste tijekom akcije 'Protiv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka organizacija HNS-a priopćila je da su huligani danas prijetnjama i vrijeđanjem nasrnuli na mlade stranačke aktiviste na Cvjetnom trgu tijekom održavanja akcije 'Protiv', što su potvrdili i u policiji koja taj incident za sada ocjenuje kao verbalni sukob.

HNS u priopćenju navodi kako je nekolicina nasilnika oko 10 sati nasrnula na članove Mladih HNS-a kojima su upućivali brojne vulgarne te prijetnje fizičkim napadom, pri čemu je uništen HNS-ov štand na kojemu se građane poziva da na sutrašnjem referendumu o braku glasuju 'protiv'.

Pročitajte i ovo Što mladi žele? - 4 Izbori pred vratima Oni su ključni za budućnost Hrvatske, no stranke za njih nije briga: "Ovdje vrijede neka druga pravila" Josip Pavić, državni tajnik - 2 Za Dnevnik Nove TV Državni tajnik o ustaškoj zastavi: "Dovoljno je jasno tko je kriv i odgovoran"

Marš 'GLASAM PROTIV': Pred Vladom razvukli zastavu duginih boja

Ističe kako je nekoliko mlađih muškaraca fizički prijetilo predsjednici Mladih HNS-a Grada Zagreba Ani Borčić. 'Kako je prostor Trga Petra Preradovića pod nadzorom sigurnosnih kamera vjerujemo da će policija indentificirati napadače te da će ih nadležna pravosudna tijela zakonski procesuirani', kaže se u priopćenju i dodaje da je cilj HNS-ove akcije upravo promicanje tolerancije i prava na različitost u hrvatskom društvu.

U zagrebačkoj policiji kažu kako je za sada utvrđen verbalni sukob trojice mladića s jednom osobom, te nije pokrenut prekršajni postupak za remećenje javnog reda i mira. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene