Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Huawei P9 – sve karakteristike digitane SLR kamere u vašem dlanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne tako davno, kad ste kretali na putovanje morali ste dobro razmisliti koji fotoaparat uzeti i kako ga spakirati kako biste izbjegli oštećenja. Neki bi uz to ponijeli i dodatan broj objektiva. Fokusirali smo se na opremu, umjesto na samo zadovoljstvo putovanja i fotografiranje.

Vrhunska, bezvremenska fotografija snimljena mobitelom

Sada, dolaskom modela HUAWEI P9, moguće je koncentrirati se na fotografiranje najvažnijih trenutaka u savršenoj kvaliteti. I to ne samo kako bismo to odmah stavili na Facebook ili Instagram, već kako bismo imali fotografije koje će ostati s nama godinama kao najvažniji suveniri s naših putovanja. Huawei jamči da će svaka slika fotografiranja s pametnim telefonom P9 biti jedinstveno evokativna i bezvremenska.

Kako bi izbjegao pogreške, Huawei je započeo suradnju s jednim od najprestižnijih i najluksuznijih brendova na tržištu fotografije. Leica, tvrtka sa sjedištem u Njemačkoj, poznata je po kvaliteti svojih kamera i leća koje proizvodi još od početka 20. stoljeća.

#oo … uvijek u fokusu

Novi simbol tvrtke Huawei može se pohvaliti fotoaparatom s dvije leće na stražnjem dijelu telefona. Ispod svake od tih leća nalazi se senzor od 12 megapiksela.

Koja je razlika između ovih dviju leća i trebamo li zbilja obje? Huawei se dosjetio mogućnosti istovremenog fotografiranja uz pomoć dva fotoaparata. Jedan od senzora prilagođen je da bilježi boje, dok drugi bilježi detaljnije jednobojne fotografije. Konačna slika rezultat je kombinacije podataka iz obaju senzora, čime se dobiva detaljnija fotografija s prirodnijim bojama.

Kako to može koristiti nama, korisnicima? Dakle, to znači da će zalasci sunca, površine jezera i spomenici izgledati nevjerojatno na našim fotografijama. Moći ćemo uhvatiti svaki detalj, osjećaj koji prati pojedini trenutak, njegovu atmosferu i varijacije svjetlosti. Dodatak dvaju senzora i većih piksela nudi mogućnost stvaranja boljih fotografija u uvjetima s manje svjetlosti.

S obzirom na to, prednost DSLR fotoaparata nad pametnim telefonima u smislu boljih performansi u uvjetima s manje svjetlosti više ne postoji.

Sljedeća važna funkcija mobitela Huawei P9 je hibridni automatski fokus, koji kod klasičnih fotoaparata omogućava bolje fokusirane fotografije. Što je fokus brži i stabilniji, to će fotografije biti bolje. To je posebno važno kada želite fotografirati objekt u pokretu. Huawei je došao do zaključka da će ovoga puta fokus ovisiti o tri funkcije: laserskom fokusu, dubinskom fokusu i kontrastnom fokusu. Prva funkcionalnost korisna je kada želimo fotografirati objekt koji se nalazi blizu fotoaparata. P9 daje signal da je sigurno koristiti laserski fokus u smjeru objekta te precizno procjenjuje njegovu udaljenost. Ostale dvije funkcionalnosti uključuju mjerenje dubine i kontrasta. Brzina, pouzdanost i preciznost hibridnog automatskog fokusa zbilja su nevjerojatne.

Huawei P9 također uključuje redizajniranu aplikaciju za upravljanje fotoaparatom. Napredne fotografe posebno će zanimati njegova četiri načina rada.

Jedan od njih je profesionalni način rada, koji omogućava kontrolu nad parametrima fotografije. Nudi mogućnost ručnog namještanja vremena izlaganja, balansa bijele boje, načina mjerenja izlaganja i izlaganje. Uključuje i mogućnost ručnog namještanja fokusa.

Sljedeća inovacija koju će napredni fotografi smatrati nevjerojatnom je mogućnost izvoza datoteka u formatu RAW. Takva datoteka sadrži puno više informacija o fotografiji od popularnog kompresiranog JPEG formata. RAW fotografija može se profesionalno urediti na računalu u profesionalnom programu za uređivanje vizualnih sadržaja (primjerice Adobe Photoshop ili Lightroom).

Fotografe će impresionirati i jednobojni način rada. U ovom načinu rada Huawei koristi samo jedan jednobojni senzor. Fotografije su iznimno detaljne. Crno-bijeli način rada predstavlja ljepotu i tradiciju profesionalne fotografije.

Huawei također ima poseban način rada za zamućivanje odabranih dijelova fotografije. Zahvaljujući profesionalnom bokeh efektu, korisnici mogu odabrati dio fotografije koji će biti u fokusu te dijelove koji će biti zamućeni nakon što je fotografija već gotova!

Naše fotografije moguće je uređivati, poboljšati, modificirati i filtrirati. Možemo prilagoditi fokus fotografija, preokrenuti ih ili uključiti posebne vodene žigove.

Međutim, Huawei P9 nije samo najbolji pametni telefon za obožavatelje legendarne njemačke tvrtke. To je pametni telefon koji može zamijeniti DSLR fotoaparate tijekom odmora! Za napredne obožavatelje fotografije najvažnija je kontrola nad parametrima fotografije te kvaliteta optike i samog senzora. Huawei P9 nudi sve ove funkcionalnosti i još više.

Zato je krajnje vrijeme da ga i vi isprobate. Ostavite svoj DSLR fotoaparat kod kuće i ponesite Huawei sa sobom kada se sljedeći put zaputite na odmor.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene