Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekološka neosvještenost

Htio 'ušparati' pa sad mora sanirati štetu od milijun eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kancerogeni otpad u općini Promina i dalje prijeti zdravlju stanovništva. Tvrtka 'Viatoni' bivšeg donačelnika općine Željka Džape, koja je neovlašteno deponirala otpad, dužna ga je zbrinuti, a to neće ići tako lako.

Kancerogeni otpad još uvijek stanuje u općini Promina. Bivši donačelnik općine HDZ-ovac Željko Džapo, čija je tvrtka 'Viatoni' kao neovlašteni prijevoznik natrpala jamu otrovom polako shvaća težinu svog postupka. Diže mu se kosa na glavi kada čuje da bi ga zbrinjavanje moglo koštati osam milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šteta od najmanje 18 milijuna kuna Zamalo zapalio Drniš: Piromanu koji je 7 puta namjerno palio na Promini određen istražni zatvor Slika nije dostupna Većina pod nadzorom Požar na Biokovu se i dalje širi, situacija nešto bolje na šibenskom i zadarskom području

'Odbijete dvije nule i dobijete broj koji je realan. Nažalost to su želje novog načelnika općine Promina, Paula Cote. U predbožićne blagdane ja to njemu ne želim', kaže Željko Džapo.

Džapo izgleda zavarava sam sebe. Zaboravlja činjenicu da je najbliže odlagalište opasnog otpada u Austriji, a cijena zbrinjavanja jedan euro po kilogramu. U jamu su njegovi kamioni iskrcali tisuću tona. Cijena zbrinjavanja prava sitnica, milijun eura.

'Kaže se u narodu:˝Što jedan ludi učini, stotinu pametnih ne može ispraviti.˝ analiza Instituta Andrija Štampar govori o karakteru otpada, a još više o karakteru onih koji su ga tamo dovezli', komentira načelnik općine Promina Paulo Cote.

Od Džape ruke pere i lokalni HDZ. Nakon što je u Promini morao sići s trona, za njega i njegovu tvrtku više ne mari ni županijski vrh.

Šibenska luka odakle otpad potječe zasada je van cijele priče. Sve je palo na Džapu i njegov 'Viatoni' koji bi činjenica je, teško izdržao troškove odvoza i kasnije sanacije terena. Iz ekološke udruge RAST protiv njega najavljuju krivičnu prijavu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene