Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka o dodjeli pomoći

HSU: Vlada kupuje glasove umirovljenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska stranka umirovljenika ustvrdila je u ime Kukuriku koalicije da je danas donesena odluka Vlade o jednokratnoj pomoći hrvatskim umirovljenicima najobičniji pokušaj kupovanja umirovljeničkih glasova dva i pol mjeseca prije izbora.

'Ova Vlada koja sada to čini dva i pol mjeseca prije izbora, do sad je umirovljenicima uzela više od milijardu kuna samo temeljem neusklađivanja mirovina', priopćio je HSU.U toj stranici smatraju da su umirovljenici za HDZ već platili harač i zdravstveni doprinos, što nisu smjeli platiti, a mirovine su im, navode, zamrznute više od godinu i pol dana.

HSU je pozvao umirovljenike da od Vlade uzmu svoj novac, ali da HDZ-u zauzvrat ne daju svoj glas jer HDZ-ova Vlada, navode, "funkcionira po načelu: uzeli smo vam sto, vratit ćemo vam deset, a vi nam aplaudirajte".Za odluku Vlade o isplati obeštećenja, HSU navodi da nije ništa drugo nego ispunjavanje obveza države prema svojim građanima na što ih obvezuje presuda Ustavnog suda.

'Zanimljivo je, međutim, iako i sasvim očekivano, što će se obeštećenje ove godine isplatiti prije izbora, iako se to gotovo uvijek činilo koncem prosinca, no i tu je nedvosmisleno riječ o predizbornom marketingu', stoji u priopćenju HSU-a u ime Kukuriku koalicije.

 

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Tomislav Tomašević Počinje 1. lipnja VIDEO Tomašević objavio vijest koja će razveseliti dio Zagrepčana: "To je jedna od ključnih mjera..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene