Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSU potpisao sporazum s HDZ-om, umirovljenici ostali bez božićnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader i potpredsjednik HSU-a Silvano Hrelja potpisali su danas u središnjici HDZ-a sporazum o suradnji u Hrvatskome saboru.

Istaknuli su kako će i u idućem razdoblju raditi na poboljšanju materijalnog položaja umirovljenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osigurana sredstva Dobra vijest za starije osobe: Započinje isplata nacionalne naknade Ilustracija Jezivo svjedočanstvo Zatočeni su u sobama, u neljudskim uvjetima zbog kojih umiru: "Moj je djed u bolnicu stigao žedan i gladan"

Izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma, predsjednik HDZ-a Sanader istaknuo je kako je današnje potpisivanje nastavak dosadašnje uspješne suradnje.

U proteklom razdoblju bilo je i različitih pogleda i zahtjeva, ali su obje strane nastojale učiniti sve što je moguće, rekao je Sanader naglasivši da je potpisivanjem nastavljena "obveza poboljšanja materijalnog statusa umirovljenika".

"Riječ je o našim majkama, očevima, djedovima i bakama koji su zaslužili svoju mirovinu radeći pošteno za sebe i svoje obitelji", rekao je Sanader i naglasio kako je zajednički zadatak u idućem mandatu, a koji u ovom mandatu nisu uspjeli ostvariti, poboljšanje statusa umirovljenika iz bivše SFRJ koji imaju "vrlo male ili nikakve mirovine".

"To je naša čvrsta obveza i opredjeljenje da ćemo to riješiti", rekao je Sanader.

Potpredsjednik HSU-a Silvano Hrelja rekao je kako su danas potpisali sporazum s "izbornim pobjednikom" kojeg podržavaju kao mandatara za sastavljanje Vlade.

"Smatramo da Sanader može sastaviti stabilniju vladu", rekao je Hrelja dodavši da je HSU-u u interesu stabilna vlada.

Hrelja je također izrazio nadu u nastavka uspješne suradnje koja će onda rezultirati "bitnim popravljanjem materijalnog statusa umirovljenika".

"No, svjesni smo da nikad nije dovoljno dobro i taj proces treba nastaviti", rekao je Hrelja.

Zajedničko programima obje stranke je i zalaganje za gospodarski razvoj Hrvatske, a kompatibilne točke obaju programa temelj su daljnjega rada, rekao je Sanader.

Potpisivanju sporazuma nazočili su i čelnik HSU-a Vladimir Jordan, te članovi predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks, Jadranka Kosor, Damir Polančec, Ivan Šuker, Andrija Hebrang, Luka Bebić i Dragan Primorac.

Iako obje strane kao jedan od svojih uspjeha dosadašnje suradnje ističu božićnice za umirovljenike, oni ove godine neće dobiti božićnice jer je aktualna vlada samo tehnička i trenutno ne može donijeti odluku o isplati božićnica.

No, obje stranke se nadaju kako bi božićnice za umirovljenike već iduće godine mogle biti pretočene u zakon i postati pravilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene