Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSU još ne zna koga će podržati u sastavljanju vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan izjavio je nakon sjednice Središnjeg odbora stranke da još nije donesena odluka koga će HSU podržati pri sastavljanju Vlade, no dogovoreno je da tu odluku, u skladu s razvojem situacijom, donese Predsjedništvo stranke.

"Informirali smo Središnji odbor o razgovorima s HDZ-om i SDP-om. Od HDZ-a smo dobili konkretan prijedlog, ali je odlučeno da konačnu odluku donese Predsjedništvo nakon što dobijemo i ponudu SDP-a", rekao je Jordan novinarima.

Pročitajte i ovo Uloga Irana u ratu protiv Izraela - 6 Pomno praćenje Jordan otkrio što se događalo tijekom noći: Teheran prati svaki korak ove arapske zemlje koja bi mogla postati sljedeća meta Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

Cilj nam je da budemo u vlasti jer samo tako možemo nešto
realizirati, a u opoziciji se ne može ništa, odgovorio je Jordan na upit postoji li mogućnost da HSU ostane neutralan.

Ocijenio je kako je HSU sada u drugoj poziciji jer više ne može tražiti, nego samo moliti i predlagati.

Jordan je rekao kako je HDZ iskazao spremnost da se nastavi s dosadašnjim naporima oko unapređenja položaja različitih kategorija umirovljenika - tzv. novih umirovljenika, invalida, umirovljenika iz drugih bivših republika SFRJ, a pokazali su i interes oko pregovora o promjeni formule za izračun mirovina.

Sa SDP-om su, kaže Jordan, imali samo načelne razgovore. "Oni su nam rekli da imaju svoj program i tu smo stali i nismo dalje išli, a ići ćemo ako će nas trebati".

Jordan je dodao kako je Središnjem odboru podnio izvješće o radu i svojoj ostavci, o kojoj bi se trebalo odlučivati na redovnoj skupštine HSU-a u veljači.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene