Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

HSS o aferi s mlijekom

'Vlada je poručila građanima da kupuju uvozno jer naše ne valja!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Hrvatska seljačka stranka oglasila se o mliječnoj aferi. Kažu kako od Vlade nisu ni očekivali da će štititi domaće proizvođače.

'Ova Vlada jedino zna udarati po hrvatskom seljaku. Upućeni govore da se trajno mlijeko većinom muti od uvoznog mlijeka, dovezenog u Hrvatsku bez kvalitetnih kontrola. Ali kod problema koji se pojavio sa otrovnim mlijekom, naravno da nije krivo uvozno mlijeko, nisu naravno krivi ni oni koji su ga uvezli. Krivi su hrvatski seljaci, kažu iz Ministarstva koje treba brinuti o sektoru proizvodnje hrane. Ali ne kažu koja je to konkretna farma, nego okrivljuju sve proizvođače mlijeka', ističe šef stranke Branko Hrg u priopćenju i pita koliko se trajnog mlijeka muti od uvoznog mlijeka (posebno od mlijeka u prahu), a koliko od domaćeg mlijeka?

Pročitajte i ovo Poziv: krave - 1 Poziv Domagoja Mikića Lutaju same selima i uništavaju pašnjake, mještani Obrovca očajni: "Osjećamo se kao taoci" Mliječna farma (Foto: Dnevnik.hr) Farme se zatvaraju Hrvatski mljekari ogorčeni su i ljutiti: "Uništavaju nas cijene i uvozni lobiji sa svojim smećem"

>> Evo kada postoji mogućnost trovanja povučenim mlijekom!

'HSS smatra da je aktualno vodstvo Hrvatske države već previše 'zamutilo' situaciju sa hrvatskim proizvođačima mlijeka i nanijelo im ogromne štete. Ovakvim izjavama uništava se i ono malo hrvatske proizvodnje mlijeka jer se optužuje sve hrvatske proizvođače. Razlog? Naravno, uništavanje domaćeg u korist uvoza i ekstremnih zarada prerađivača. Stoga ponavljamo i prozivamo odgovorne u Vladi, odmah objavite tražene podatke! Kao predsjednik HSS-a poručujem: više vjerujem hrvatskim proizvođačima nego prerađivačima i Vladi koja im pogoduje i zato ću piti hrvatsko 'otrovno' seljačko mlijeko, a vi gospodo iz Vlade pijte 'zdravo' uvozno', piše Hrg. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene