Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Seljaci' prozivaju

HSS Jakovini: Zar nije dosta? Pokrenite se konačno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSS proziva ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu i Vladu za teško stanje u poljoprivredi. 'Zar nije dosta? Pokrenite se konačno', poručili su HSS-ovci.

Hrvatska seljačka stranka (HSS) ponovno je danas prozvala ministra poljoprivrede i Vladu za teško stanje u poljoprivredi i na selu, pozvavši ih da se 'konačno pokrenu'.

Pročitajte i ovo Prosvjednici blokirali centar Đakova - 3 Solidarni s kolegama VIDEO Seljaci ponovo prosvjeduju, blokiran centar Đakova: "Uništava se domaće tržište" Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke"

'Zar nije dosta? Pokrenite se konačno', poručuje im HSS, pitajući se što radi ministar (Tihomir Jakovina) dok mu umire resor, te može li išta izboriti za poljoprivredu?

Ako ministar i njegovi suradnici ne znaju kako se vodi resor, zar je sramota vidjeti kako se to radi kod susjeda u EU, pita HSS u priopćenju za javnost.

>> Jakovina o zabrani uvoza mesa: Nepromišljeno, o tome će svoje reći i EK!

HSS pita ministra koliko je raspisano natječaja za raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem, što će biti s tim zemljištem i korisnicima koji su zemljište dobili na privremeno korištenje te što ministar planira vezano uz organiziranje seljaka i njihovo preživljavanje u EU.

Za ministra Jakovinu 'seljaci' imaju konkretne prijedloge.

Predlažu mu da hitno promijeni Uredbu o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja od 25. travnja 2013. godine.

Predlažu mu i da isplati poticaje u potpunom iznosu, da s HBOR-om uskladi deblokadu računa korisnika Operativnih programa i reprograme na tri godine s moratorijem od 24 mjeseca te da pripremi programe za refinanciranje OPG-a koji su obuhvaćeni Operativnim programima.

Pozivaju ga i da koordinira sastanke s komercijalnim bankama kod kojih OPG-i imaju kredite kako bi se dogovorili načini reprogramiranja kredita i očuvala OPG-a i radna mjesta.

Vladu i ministra poljoprivrede HSS podsjeća i upozorava da nisu poduzeli odgovarajuće mjere u zaštiti poljoprivrede kao strateškog resora. Prenosi i podatke Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka prema kojima je u zadnju godinu dana zatvoreno više od tri tisuće farmi.

'Za stanje u poljoprivredi i selu odgovorni ste Vi ministre i Vlada, i u tome vam ne pomažu nikakve 'povijesne' isprike', poručuje HSS i proziva Vladu da 'umjesto da spašava hrvatsku proizvodnju hrane i očuvanje života na selu i sama (joj) zadaje udarac za udarcem'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene