Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je bio jedini pozitivan parametar'

HSS pozvao Vladu da zbog pada rejtinga odstupi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Hrvatskoj snižen kreditni rejting, Hrvatska seljačka stranka (HSS) pozvala je danas Vladu da odstupi jer smatra da nije kompetentna voditi zemlju.

"Jedini i posljednji gospodarski parametar koji je bio pozitivan, a s kojim se Vlada toliko hvalila, od danas to više nije. Rejting agencije smjestile su hrvatski kreditni rejting u smeće. HSS poziva Vladu da odstupi jer je naprosto ponavljač i nije kompetentna voditi ovu zemlju", priopćio je HSS.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak i Stjepan Kovač pregovara i s drugima Beljak u HSS primio političara optuženog za lažiranje prijetnji smrću: "Dobili smo značajno pojačanje" Slika nije dostupna POČIVALA U MIRU Umrla bivša saborska zastupnica HSS-a Ljubica Lalić

>> Josipović: Ovo je veliko upozorenje Vladi, reforme se moraju provesti

Agencija Standard & Poor’s (S&P) snizila je jučer kreditni rejting Hrvatske sa BBB-/A-3, na BB+/B, a smanjenje rejtinga obrazložila je nedostatnim reformama. Hrvatski kreditni rejting, po ocjeni te agencije, dosad je bio na investicijskoj razini, a sada je pao na neinvesticijsku (špekulativnu) razinu, tzv. junk (smeće). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene