Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ironični prijedlog

HSS-ovci 'prepoznali' biznismena u Jakovini, traže da prodaje i državne tvrtke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki HSS-ovci ironično su predložili Vladi da ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu postavi za šefa Agencije za upravljanje državnom imovinom jer da je prodajom svoje propale tvrtke pokazao da može biti uspješan gospodarstvenik.

Osječko-baranjska i osječka Gradska organizacija HSS-a predložile su danas Vladi RH da na čelo Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) imenuje ministra Tihomira Jakovinu jer drže da je prodajom svoje tvrtke pokazao da može biti uspješan gospodarstvenik.

Predsjednik osječkoga HSS-a Damir Lukač rekao je na konferenciji za novinare kako onaj tko može prodati propalu tvrtku po tri puta većoj vrijednosti od priznatih dugova može prodavati i hrvatske tvrtke u teškoćama, kojih je mnogo.

Pročitajte i ovo Prodaja državne imovine (Foto: Dnevninik.hr) - 3 Državna imovina na bubnju Hrvatska rasprodaje Hrvatsku: Tvrtke i hoteli propadaju, a investitori bježe Zavirili smo u državne stanove na prodaji (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Stanovi, zemljišta, vile... Zavirili smo u državne nekretnine koje traže nove vlasnike, evo što smo zatekli

>> EKSKLUZIVNO Jakovina objasnio zašto je tajio kupca svoje propale tvrtke!

Neka se te tvrtke prodaju, ali ne za jednu kunu, nego neka ih ministar Jakovina proda po puno većoj cijeni jer će tako spasiti državni proračun, ali i radna mjesta, dodao je Lukač.

Govoreći o Vladinoj jučerašnjoj odluci kojom su povećane plaće dužnosnicima nekih državnih agencija i zavoda, Lukač je podsjetio kako je HSS prošle godine zatražio da se državni dužnosnici odreknu 12 posto svojih primanja, kao poruka građanima kojima se stalno nameće štednja da su svjesni trenutka u kojemu živimo.

No, plaće nisu smanjene, nego se, naprotiv, povećavaju, što govori o socijalnoj osjetljivosti ove Vlade koja, kako je ocijenio, narod vodi u socijalnu i moralnu nesigurnost.

Konferencija za novinare održana je ispred zgrade osječke tekstilne tvrtke MK "Slavonija", koja je u većinskome državnom vlasništvu, a predsjednik županijskoga HSS-a Zvonko Pongrac poručio je ministru Jakovini, ako je tako dobro prodao svoju tvrtku, da to pokuša učiniti i s tim osječkim poduzećem "kako radnici ne bi ostali na ulici". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene