Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSP odbacuje Pocarova stajališta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska stranka prava (HSP) priopćila je danas da u potpunosti odbacuje osnovna stajališta iz još neobjavljenog pisma UN-u, kojim predsjednik Haaškoga suda Fausto Pocar optužuje Hrvatsku za diplomatski pritisak i pokušaj utjecaja na neovisnost suđenja toga suda.

"Tribunal mora biti izložen kritikama zbog svoje nedosljednosti i ne može uživati u statusu neupitnosti. Podsjećamo gospodina Pocara da su pristranost Tribunala kritizirali londonski povjesničar Attla Hoare, koji je bio u haaškom tužiteljskom timu, Geffrey Nice i Florence Hartmann.
Na meti tih kritika posebno mjesto zauzimaju Carla del Ponte i njezini tajni dogovori sa srbijanskim dužnosnicima. Ti tajni dogovori rezultirali su neuhićenjem Ratka Mladića i Radovana Karadžića, uobličavanjem anemičnih optužnica protiv srbijanskog vojno-političkog vrha, kontinuiranim amnestiranjem Srbije za agresiju na Hrvatsku i BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna očekuju 8 mandata Most predao izborne liste: "Vaš glas je kod nas siguran, znate da vas nećemo prevariti" Slika nije dostupna predali listu DIP-u Lista ''nepotrošenih ljudi'': NHR i HSP predstavili zajedničke kandidate za izbore za Europski parlament

Fausto Pocar morao bi, napokon, pokazati više poštovanja prema pravdi koja je u okrilju Tribunala kao političkog, a ne pravnog sudišta, više nego iznevjerena", kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik HSP-a Anto Đapić.

Mediji su izvijestili da se Pocar u pismu UN-u požalio na pritisak Hrvatske na neovisnost Haaškoga suda zbog prvostupanjske presude Mili Mrkšiću, Veselinu Šljivančaninu i Miroslavu Radiću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene