Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSP i HDSSB nastavili nesuglasice oko dvorane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik osječkoga HSP-a i bivši dogradonačelnik Gordan Matković izjavio je danas kako sjednica Gradskog vijeća, sazvana za nedjelju 30. rujna, na kojoj bi se trebao izabrati novi gradonačelnik, neće rezultirati odlukama kojima će se riješiti dugotrajna kriza vlasti u Osijeku, a niti problem izgradnje nastavno-sportske dvorane "Gradski vrt".

Na konferenciji za novinare Matković je ocijenio kako je cilj te sjednice "po svaku cijenu izbjeći imenovanje Vladina povjerenika i prijevremene izbore" (gradonačelnik se mora izabrati do 3. listopada), jer je na dnevnom redu izbor novoga gradonačelnika, ali ne i članova Poglavarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijena dvorane 'Gradski vrt' iznosit će 420 milijuna kuna Slika nije dostupna Osnovano povjerenstvo za dvoranu 'Gradski vrt'

Ako gradonačelnik i bude izabran, kriza se neće razriješiti, kao ni problem dvorane, jer on neće moći funkcionirati bez Poglavarstva, niti će moći donositi odluke vezane za gradnju dvorane, dodao je Matković ocijenivši kako bi takva situacija bila presedan na političkoj sceni.

Matković je ocijenio nelegalnim novi natječaj za gradnju dvorane, po modelu kreditnog zaduženja, kojeg je raspisalo osječko javno poduzeće "Sportski objekti" jer za raspisivanje natječaja obavezna suglasnost Gradskog poglavarstva koje nema, a sjednica Nadzornog odbora na kojoj je donesena odluka o raspisivanju natječaja je lažirana, jer na njoj, kako tvrdi, nije sudjelovalo troje od pet članova Odbora.

Predsjednik HDSSB-a i osječki dogradonačelnik Vladimir Šišljagić odbacio je tvrdnje o nelegalnosti natječaja, koji je, kako tvrdi, u potpunosti proveden u skladu sa zakonom i statutom grada.

Zamoljen da komentira tvrdnje iz redova HSP-a Šišljagić je na današnjoj konferenciji za novinare kazao kako je netočno da je odobrenje Poglavarstva potrebno za raspisivanje natječaja, a da HSP ovakvim tezema pokušava obmanuti javnost.

Ustvrdio je kako HSP "čini sve kako Osijek ne bi dobio dvoranu", te da tu stranku očito smeta spoznaja da će cijena gradnje dvorane biti znatno manja, od one za koju se zauzimao HSP, po modelu javno-privatnog partnerstva, a kojeg je Gradsko vijeće odbacilo.

Šišljagić je kazao kako je za utorak dogovoren novi sastanak s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom, do kada će, kako tvrdi, biti poznate konkretne ponude za izbor banke kreditora i izvođača radova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene