Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Štete nakon ulaska'

HSP: Hrvatska u EU neće o ničemu odlučivati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSP-a poručio je kako je Hrvatskoj smanjen broj europarlamentarnih zastupnika s 12 na 11, a da nas nitko ništa nije pitao.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je u petak u Osijeku kako si je Hrvatska načinom na koji je ušla u Europsku uniju napravila golemu štetu jer, kako tvrdi, "ni o čemu neće odlučivati".

Pročitajte i ovo Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi" Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom”

Na konferenciji za novinare Srb je rekao kako je Hrvatskoj smanjen broj europarlamentarnih zastupnika s 12 na 11, "a da nas o tome nitko ništa nije pitao". Tvrdi kako će se slično donositi i druge odluke koje, kao je rekao, "reguliraju poziciju Hrvatske" u odnosu prema EU.

Ocijenio je da su za to krive političke opcije koje su ponašale po modelu "potpiši sve samo da uđemo u EU" te da smo danas kao zemlja pred bankrotom, a članstvo u EU plaćamo više nego što povlačimo novca iz europskih fondova.

Srb: 'Danas ljudi žive lošije jer vlast ne vodi brigu o malom čovjeku'

"Broj nezaposlenih je porastao, gospodarski pokazatelji sve su lošiji, pa kakva je onda korist bila od ulaska u EU?" zapitao je Srb.

Srb smatra da posljednje poplave u Hrvatskoj ponovno pokazuju štetnost odluke iz 2009. godine o zabrani vađenja šljunka i pijeska iz hrvatskih rijeka, zbog čega se ne čiste riječna korita. Ocijenio je kako se "zbog nesposobnosti politike da prizna pogrešku" ponovno događaju katastrofalne poplave, a pojedinci dobro zarađuju na uvozu pijeska i šljunka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene