453199
453199
453199
453199
453199

HSP AS suspendirao Peru Ćorića, on tvrdi da sjednica nije bila legalna

  • , 11.10.2016., 15:35
  • Autor:
  • komentara

Suspendirani predsjednik Glavnog stana HSP-a AS Tomislav Vlajnić proslijedio je medijima zapisnik sa sjednice Glavnog stana održane prošloga tjedna u Slavonskom Brodu, na kojoj je izvan snage stavljena suspenzija Vlajnića, a suspendiran je glavni tajnik stranke Pero Ćorić koji, međutim, tvrdi da je riječ o nelegalnoj sjednici.

 
 
 
 
Pero Ćorić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Pero Ćorić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

U zapisniku se Ćorića proziva za donošenje po stranku štetnih odluka mimo stranačkih tijela, poput one o raskidu pregovora o izbornoj suradnji s HDZ-om i raskidu koalicija dviju stranaka na svim razinama.

Tvrdi se da je Ćorić uzurpirao vlast u stranci i stvorio "kult ličnosti", ali i da je protuzakonito manipulirao stranačkim novcem, koristio stranački Audi A6 u privatne svrhe, iz stranačke blagajne isplaćivao naknade na neproknjižene usluge itd., a sve bez kontrole stranačkih tijela.

Glavni stan je zato jednoglasno suspendirao Ćorića, stavio izvan snage odluku o raskidu lokalnih koalicija s HDZ-om, Ćoriću zabranio javne istupe i pristup stranačkom novcu te raspisao izbore za sva stranačka tijela, a Poreznu upravu i DORH pozvao da ispitaju poslovanje stranke, stoji u zapisniku koji je potpisao Vlajnić.

Ćorić osporava legalitet sjednice

Ćorić, međutim, osporava legalitet sjednice koja, tvrdi, nije imala kvorum. "Mogu vam ja sad tako reći da sam upravo održao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Vlajnović je ne samo suspendiran, nego više nije ni član stranke, budući da je u brodsko-posavskoj županijskoj skupštini izjavio da više nije član HSP AS, a po našem statutu, onomu tko to izjavi članstvo prestaje automatski“, rekao je Ćorić za Hinu.

Tvrdi i kako sjednica s koje je izišao navodni zapisnik uopće nije održana, što se, kaže, vidi iz činjenice da u zapisniku nema izvješća o verifikaciji kvoruma.

Tvrdnje kako je protuzakonito trošio stranački novac Ćorić naziva klasičnim podmetanjem uoči konvencije stranke, koja bi se trebala održati u subotu. "Na toj će konvenciji stranku preuzeti mladi kadar, uz potporu nas, stranačkih veterana i to je ono što Vlajniću smeta“, kazao je Ćorić. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se