Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

'Režirano nacionalno sramoćenje'

'Doći ćemo do nalogodavaca i tada će sve maske pasti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSP AS tvrdi da su nerede na utakmici Hrvatska-Češka izazvali ubačeni agenti.

Iz HSP-a Ante Starčević u petak su priopćili da je huliganski incident na nogometnoj utakmici Hrvatska-Češka na EURU 2016. "režirano nacionalno sramoćenje" s ciljem prikazivanja Hrvatske i hrvatskog naroda nazadnjacima i divljacima, te izražavaju javnu sumnju da su incident izazvali ubačeni "odrađivači prljavog posla" s pripremljenim pirotehničkim arsenalom.

Pročitajte i ovo Dva eura, Ilustracija Vrijednost im raste Imate kovanicu od dva eura? Dobro je pogledajte, možda držite kolekcionarski primjerak Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

"Klasičnim UDBA-škim metodama rušenje Domoljubne koalicije se s političkog i medijskog ringa prebacila na sportske terene u inozemstvu", navodi u večerašnjem oštrom priopćenju saborski zastupnik i glavni tajnik HSP AS Pero Čorić.

Dodaje kako neće dopustiti da "ljaga današnjih događanja na Europskom prvenstvu u Francuskoj bude bačena na splitsku Torcidu jer to nije istina". "Oni koji su sudjelovali u sramoćenju Hrvatske, iz zemlje nikada ne bi izašli da je tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić uistinu njihov odlazak na EURO želio i zaustaviti", navodi Čorić.

Tvrdi i da su na stadion u francuskom Saint-Etiennu, gdje se igrala večerašnja utakmica između Hrvatsle i Češke, "ubačeni 'odrađivači prljavog posla' s bogatim pirotehničkim arsenalom".

"Izražavamo javnu sumnju da su paklene naprave dočekale već na stadionu ubačene agente, među tisuće hrvatskih navijača, pa i Torcide", kaže Čorić.

Glavni tajnik HSP AS tvrdi i da se inzistiranjem na kontroli represivnog aparata od strane MOST-a i opozvanog premijera Tihomira Oreškovića "uz paralelno zadržavanje postkomunističkih kadrova Ranka Ostojića", pokazalo kao "alat kojim se želi vratiti SDP na vlast!"

'Sotoniziranje Domoljubne koalicije počeo je Ranko Ostojić'

Dodaje kako je postupak sotoniziranja Domoljubne koalicije počeo bivši ministar Ranko Ostojić, koji nikada nije htio javno reći tko stoji iza 'svastike' na Poljudu.

"Umjetno stvoreni sukob između juga i sjevera podgrijavan određenim medijima, večeras je doživio svoj vrhunac, no model je jednobrazan kao i kod iscrtavanja poljudske svastike! Cilj je svaliti krivnju na cijelu jednu navijačku skupinu, a sve kako bi se unijela pomutnja u domoljubnom korpusu koji je bio i ostao prijetnja SDP-u i ostacima ostataka UDBA-ine mašinerije", zaključio je Čorić.

Iz HSP AS od nadležnih tijela traži imena onih koji su bacali baklje na stadionu u Saint-Étienneu, jer se, kažu, od njihovim imenima vrlo brzo doći i do njihovih nalogodavaca, a tada će napokon i sve maske pasti!"

Na utakmici EURA 2016. između Hrvatske i Češke u 86. minuti utakmice, pri vodstvu Hrvatske od 2:1, uporabom pirotehnike, huligani s dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači, pokušali su isprovocirati prekid utakmice. Nakon što je na teren palo nekoliko baklji i topovski udar koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca, uslijedila je i tučnjava na tribinama. Prekid je bio privremen, a nakon pet minuta utakmica je nastavljena. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene