Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrvatski narod u BiH je žrtva'

HSP AS o haškoj presudi: Skandalozna i politički motivirana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj stranci prava dr. Ante Starčević hašku presudu šestorici Hrvata iz vojno-političkog vrha Herceg-Bosne smatraju skandaloznom i politički motiviranom.

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS) izrazila je danas nezadovoljstvo prvostupanjskom osuđujućom presudom Haškog suda šestorici Hrvata iz BiH, ocjenjujući da je presuda skandalozna i politički motivirana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Po drugim osnovama Sudac Antonetti osporava udruženi zločinački pothvat, ali šestoricu Hrvata smatra krivima Slika nije dostupna 'Udruženi zločinački pothvat' Prliću 25 godina zatvora, Stojiću, Petkoviću i Praljku 20, Ćoriću 16, Pušiću 10!

Iz HSP-a dr. Ante Starčević ističu kako je "hrvatski narod u BiH bio žrtva velikosrpske agresije" kao i "spore i nikakve međunarodne reakcije u presudnim trenucima".

>> Analiza: Što se može iščitati iz haške presude šestorki?

"Na žalost posljedice zakašnjele reakcije međunarodne politike u BiH vidljive su i danas. Paradoks je da se politička tvorevina zvana Republika Srpska danas tretira kao relevantni politički faktor unutar BiH, a Republika Hrvatska i njeni nekadašnji politički i vojni čelnici proglašavaju agresorima", navodi u priopćenju zamjenik predsjednice HSP AS prof. Ivan Tepeš.

Dodaje kako "kvalifikacija udruženog zločinačkog pothvata u Hrvatskoj nije prošla već je porušena u drugostupanjskoj presudi hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini, a u ovom predmetu se ponovno oživljava".

U HSP dr. Ante Starčević očekuju oslobađajuću drugostupanjsku presudu bez kvalifikacije o udruženom zločinačkom pothvatu te pozivaju hrvatskog predsjednika i premijera da Republika Hrvatska pojača pravnu pomoć braniteljskim timovima šestorice Hrvata iz BiH.

"Odgovornost i obveza Republike Hrvatske je da sustavno pomaže i skrbi za Hrvate u BiH, koji su nažalost sustavno marginalizirani sa svim zahtjevima i potrebama koje imaju te zanemareni unutar umjetne tvorevine Federacije BiH i od strane međunarodnog protektorata", zaključuje prof. Tepeš. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene