Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miran prosvjed

HSK poziva na 'glasnu' minutu tišine za generale u Haagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSK poziva Hrvatsku da se minutom tišine priključi prosvjedu pred Haškim sudom.

Hrvatski svjetski kongres (HSK) pozvao je danas cijelu Hrvatsku da se u subotu, 24. rujna, akcijom ''glasne' minute tišine' priključi prosvjedu koji organiziraju u Den Haagu nezadovoljni prvostupanjskom presudom Haaškog suda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču te ocjenom oslobodilačke vojne akcije Oluja 'združenim zločinačkim pothvatom'.

HSK je organizator prosvjednog skupa u znak potpore zatvorenim hrvatskim generalima, koji će se u subotu održati u Den Haagu, a danas je pozvao hrvatske građane da na simboličan način daju svoju potporu prosvjedu.

'Neka u subotu, 24. rujna, u 14 sati zazvone sva crkvena zvona, neka se oglase gradske sirene kao i sirene brodova i automobila u cijeloj 'Lijepoj našoj' kao znak potpore istini, pravdi i domoljublju', ističe u priopćenju HSK pozivajući građane da sudjeluju 'u ovoj povijesnoj akciji 'glasne' minute tišine' i tako se priključe 'odlučnom suprotstavljanju nepravednoj prvostupanjskoj presudi hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču te ocjeni oslobodilačke vojne akcije Oluja 'združenim zločinačkim pothvatom''.

Na mirnom prosvjedu u Den Haagu sudjelovat će i članovi Zajednice Moto klubova Veterani - Croatia (ZMKVC) koji organiziraju moto maraton od Udbine do Den Haaga pod nazivom 'Iron Butt - Jaši za hrvatske vitezove - 2011'. Polazak je ispred Crkve hrvatskih mučenika na Udbini u četvrtak, 22. rujna u 23.55, a od Udbine do Den Haaga voziti će se 24 sata i to preko 1600 kilometara.

Kako navode, u Den Haagu žele iskazati razočaranje protiv političkih i dirigiranih presuda i ocjena generalima Gotovini, Markaču i zatočenim Hrvatima iz BiH, te ocjene akcije Oluja kao zločinačkog pothvata. Prvostupanjska presuda Haaškog suda hrvatskim generalima, stoji u priopćenju ZMKVC-a, nije samo presuda generalima i drugim zatočenim Hrvatima, Oluji i hrvatskom narodu, već presuda i europskom i svjetskom pravosuđu i pravdi.

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv Viktora Orbana - 3 Mjesec dana do izbora Tisuće u prosvjedu protiv mađarskog premijera: Skup je vodio čovjek kojeg smatraju prvom prijetnjom Orbanu na nadolazećim izborima Prosvjedi u Dublinu Traže odgovornost od Sveučilišta VIDEO Propalestinski studentski prosvjedi proširili se i na dva europska grada: "Palestinci ginu duže od 200 dana, no nitko nas ne čuje"

'Ovakve presude su pobjeda sumnji nad argumentima, interesa nad istinom, zla prošlosti nad vizijom budućnosti. Oluja nije nikakav zločinački poduhvat, već legitimna oslobodilačka vojno-redarstvena akcija, a generali Gotovina i Markač su časni ljudi i naši heroji', stoji u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene