441547
441547
441547
441547
441547

Helikopteri HRZ-a i PZO-a tijekom vikenda prevezli 10 pacijenata i sudjelovali u dvije akcije traganja i spašavanja

  • , 27.06.2016., 14:34
  • Autor:
  • komentara

Helikopteri HRZ-a i PZO-a imali su pune ruke posla tijekom vikenda.

 
 
 
 
Helikopter MORH-a, arhiva (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Helikopter MORH-a, arhiva (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Helikopterske posade iz sastava 91. i 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, od popodnevnih sati u petak 24. lipnja 2016. do ranih jutarnjih sati u ponedjeljak 27. lipnja 2016. u osam medicinskih letova prevezle su deset pacijenata. Najviše pacijenata, njih petero, je prevezeno s otoka Lošinja u KBC Rijeka. Dvoje pacijenata je prevezeno s otoka Korčule u KBC Split, gdje su isto tako prevezeni i po jedan pacijent s otoka Hvara, Visa i Šolte.

Također, posade helikoptera Mi-8 MTV1, iz sastava Eskadrile helikoptera 93. zrakoplovne baze, sudjelovale su u subotu 25. lipnja 2016., u dvije akcije traganja i spašavanja.

Tako su oko podneva posade helikoptera Mi-8 MTV1 poletjele iz Divulja prema Šolti sa zadaćom potrage za nestalom osobom, koja je završena nakon 45 minuta, nakon što su nestalu osobu pronašle zemaljske snage.

Isto tako, u popodnevnim satima, posade helikoptera Mi-8 MTV1 ponovo su poletjele iz Divulja, i to prema Nacionalnom parku Paklenica (Struge) zbog potrage i prijevoza jedne unesrećene osobe.

Zadaća je uspješno izvršena u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, a unesrećena osoba je prevezena u Zadar, gdje joj je pružena daljnja liječnička skrb. Za provedbu ove zadaće posada je u zraku provela 2 sata i 30 minuta.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se