Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Helikopteri HRZ-a i PZO-a tijekom vikenda prevezli 10 pacijenata i sudjelovali u dvije akcije traganja i spašavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Helikopteri HRZ-a i PZO-a imali su pune ruke posla tijekom vikenda.

Helikopterske posade iz sastava 91. i 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, od popodnevnih sati u petak 24. lipnja 2016. do ranih jutarnjih sati u ponedjeljak 27. lipnja 2016. u osam medicinskih letova prevezle su deset pacijenata. Najviše pacijenata, njih petero, je prevezeno s otoka Lošinja u KBC Rijeka. Dvoje pacijenata je prevezeno s otoka Korčule u KBC Split, gdje su isto tako prevezeni i po jedan pacijent s otoka Hvara, Visa i Šolte.

Pročitajte i ovo Viktor Orban Sklopljen tajni sporazum? Razotkriveni tajni planovi za hrvatske helikoptere: U sve upleteni Orban i Ukrajina Ilustracija Užas u SAD-u Sudarila se dva Black Hawka: Helikopterska nesreća na vojnoj vježbi, strahuje se da ima poginulih

Također, posade helikoptera Mi-8 MTV1, iz sastava Eskadrile helikoptera 93. zrakoplovne baze, sudjelovale su u subotu 25. lipnja 2016., u dvije akcije traganja i spašavanja.

Tako su oko podneva posade helikoptera Mi-8 MTV1 poletjele iz Divulja prema Šolti sa zadaćom potrage za nestalom osobom, koja je završena nakon 45 minuta, nakon što su nestalu osobu pronašle zemaljske snage.

Isto tako, u popodnevnim satima, posade helikoptera Mi-8 MTV1 ponovo su poletjele iz Divulja, i to prema Nacionalnom parku Paklenica (Struge) zbog potrage i prijevoza jedne unesrećene osobe.

Zadaća je uspješno izvršena u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, a unesrećena osoba je prevezena u Zadar, gdje joj je pružena daljnja liječnička skrb. Za provedbu ove zadaće posada je u zraku provela 2 sata i 30 minuta.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene