Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lex AP

HND žestoko kritiziralo izmjene zakona: "Ovo je podrivanje demokratskih temelja, građane se želi ušutkati"

Izmjenama Kaznenog zakona kojima se uvodi novo kazneno djelo neovlaštenog otkrivanja sadržaja posebno su pogođeni mediji, ali i zviždači. O novoj sprezi koja se pokušava uvesti oglasilo se i Hrvatsko novinarsko društvo.

Izmjene zakona kojima se uvodi novo kazneno djelo neovlaštenog otkrivanja sadržaja ne odobravaju ni u Hrvatskom novinarskom društvu (HND). Ne isključuju ni mogućnost prosvjeda, a evo što im je sporno.

"HND ne isključuje mogućnost organiziranja prosvjeda protiv zakona opasnih namjera. Ovaj zakonski prijedlog podriva demokratske temelje Republike Hrvatske i usmjeren je izravno protiv novinarske struke i generalno protiv interesa javnosti", izjavio je Hrvoje Zovko.

Pročitajte i ovo Dimitrij Medvedev i Vladimir Putin Prijetio nuklearnim udarom Putinov trbuhozborac zlokobno najavio: "Mogućnost novog rata je stopostotna"

Smatra također da je cilj ušutkavanje građana.

"Svi građani i građanke koji se nađu u situaciji, koji vide neku informaciju koja je od javnog interesa, informaciju koja govori o nekoj nezakonitosti, moraju znati da će zakonskim prijedlogom biti ušutkani, odnosno naći će se u zoni da kazneno odgovaraju.

Pročitajte i ovo ZET autobusi Pronađeni svi sudionici Policija objavila detalje napada na vozačicu ZET-a: Vukli su je i udarali pa pobjegli iz autobusa

Ovo je neviđeni čin državne agresije na novinarske slobode i interes javnosti kao takav", zaključio je Zovko.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene