Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREPUCAVANJA NE PRESTAJU

Perharić: "Kaznena prijava protiv Ivana Vrdoljaka temeljena je na istinitom iskazu"

Konferencija za medije Ivana Vrdoljaka (Foto: dnevnik.hr)
Konferencija za medije Ivana Vrdoljaka (Foto: dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Konferencija za medije Ivana Vrdoljaka (Foto: dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
"Ponovno potvrđujem da mi je gospodin Ivan Vrdoljak 2015. godine, u vrijeme kad je obnašao dužnost ministra gospodarstva, u telefonskom pozivu prijetio", kazao je Hrvoje Perharić.

Hrvoje Perharić, član Uprave NE Krško, danas se obratio medijima vezano za istupe šefa HNS-a Ivana Vrdoljaka.

Pročitajte i ovo Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Sve afere Ivana Vrdoljaka Prebacuje krivnju, a na pitanja nije htio odgovarati: Provjereno istražuje brojne nepravilnosti povezane s predsjednikom HNS-a Konferencija za medije Ivana Vrdoljaka (Foto: dnevnik.hr) Iznio detalje o prijavi Vrdoljak: "Nikada nisam prijetio, posebno obitelji, jer je i meni obitelj najveća vrijednost"

Naime, Perharić je podnio Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv Vrdoljaka zbog prijetnji, a Vrdoljak je na to kazao kako je "u mandatu gospodina Perharića Republika Hrvatska izgubila više od dvije milijarde kuna i tada sam želio zaštiti hrvatske interese, poduzetnike i tvrtke. Čovjek je dao lažni iskaz jer sam ga pozvao na odgovornost štiteći hrvatske nacionalne interese".

Perharić je danas kazao: "Ponovno potvrđujem da mi je gospodin Ivan Vrdoljak 2015. godine, u vrijeme kad je obnašao dužnost ministra gospodarstva, u telefonskom pozivu prijetio. Kaznena prijava temeljena je na istinitom iskazu. Opovrgavamo insinuacije Ivana Vrdoljaka da je podnošenje kaznene prijave lažnim iskazom potaknuto od bilo koga sa slovenske strane. Kaznena prijava podnesena je isključivo mojom osobnom odlukom."

Komentirao je i Vrdoljakove optužbe da je kriv za nepoštivanje međudržavnih ugovora na štetu Hrvatske i istaknuo kako je Vrdoljak potpisao zajednički zapisnik 10. sjednice Međudržavnog povjerenstva za praćenje provedbe međudržavnog ugovora te da nije imao nikakvih primjedbi na izvješće Uprave NE Krško.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene