Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na sajmu u londonu

Hrvatsku posjećuje sve više Britanaca, najviše vole Dubrovnik i Split

Gari Cappelli (Foto: Dnevnik.hr)
Gari Cappelli (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mihaela Kadija (Foto: Dnevnik.hr) Mihaela Kadija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Martina Bienenfield (Foto: Dnevnik.hr) Martina Bienenfield (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gari Cappelli (Foto: Dnevnik.hr) Gari Cappelli (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Gari Cappelli (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Dobar dio proračuna Hrvatske puni se od zarade od turizma. Ne kaže se uzalud "ako kihne turizam, bolesna je cijela zemlja". Ako je suditi prema predstavljanju Hrvatske na turističkom sajmu u Londonu, neće biti kihanja.

Na Londonskom sajmu turizma svaka zemlja mami Britance u svoju državu. Britanci za odmor najradije biraju Španjolsku. I Grčka, Portugal, Egipat su im draže destinacije od Hrvatske.

Pročitajte i ovo David Cameron u Ukrajini "Priznali da su sudionici rata" Rusija uputila zastrašujuće upozorenje svjetskoj velesili: "Posljedice će biti katastrofalne" Ilustracija Istraživanje Eurostata Izašli podaci o najdugovječnijim stanovnicima Europske unije: Pogledajte gdje se na ljestvici nalaze Hrvati

"Britanci ne razumiju da Hrvatska ima mnogo sunca tijekom ljeta", kaže jedan posjetitelj sajma.

Zato su ovakvi sajmovi ključni za mjesto na turističkoj karti, a ministar Gari Capelli je zadovoljan. Kaže da nas je ove godine posjetilo 5 posto više Britanaca.

"Mislim da možemo održati ovu kvalitetu pristupa tržištima i tu brojku koju imamo ove godine. Sve iznad toga je sigurno dobar iskorak hrvatskog turizma u Britaniji", kaže Capelli.

Da bi brojke bile veće svaka regija nudi svoje najbolje. Britanci najviše vole Dubrovnik i Split, a i Zadrani su ih mamili da dođu i k njima.

Zagrebačka delegacija Britancima se, osim destinacije za Advent, želi prikazati i kao centar medicinske izvrsnosti za zdravstveni turizam.

"Neizvjesnost Brexita turističke poslove i putovanja čini pomalo nesigurnim, ali nismo toliko zabrinuti jer vidimo da partneri iz svijeta žele raditi i dalje s nama", kaže Helen Whatley, britanska ministrica.

Do kraja listopada Hrvatsku je posjetilo gotovo 900.000 Britanaca. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene