Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Direktori vodećih tvrtki pesimistični

'Hrvatskom vlada financijska nesigurnost i slijedi velik broj otpuštanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktori hrvatskih kompanija imaju loše gospodarske prognoze za ovu godinu.

Prema istraživanju tvrtke Deloitte., 33 financijska direktora vodećih hrvatskih kompanija smatraju kako je u Hrvatskoj i dalje velika financijska nesigurnost te kako će i ove godine biti velik broj otpuštanja. Istraživanje je pokazalo da većina ispitanika vjeruje kako će, osim rasta nezaposlenosti, ovu godinu obilježiti daljnji pad BDP-a kao i manja dostupnost kredita.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

>> Linić: Reforma nije moguća bez otpuštanja u javnim poduzećima

Prioritet im je povećanje prihoda i smanjenje troškova, dok su, s druge strane, investicije na dnu ljestvice. Također, od Vlade očekuju odlučne poteze.

'Željeli bi smanjenje troškova financiranja i prije svega stabilnost, kako u ekonomskom tako i u financijskom okruženju. Mislim da rezultati ovog istraživanja nisu iznenađenje za naše analitičare i poslovne ljude', kaže Alen Ambrimac, viši menadžer u Odjelu za reviziju, Deloitte.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene