Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak ministara

Hrvatsko-slovenska policija u suradnji pred turističku sezonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i njegova slovenska kolegica Katarina Kresal sastali su se na Bledu u Sloveniji na tradicionalnom susretu pred početak turističke sezone.

Osim razgovora o omogućivanju boljeg protoka turista na graničnim prijelazima u vrijeme sezone, bilo je riječi o suradnji dviju policija i prijenosu slovenskih iskustava glede regulacije i čuvanja schengenske granice, što je zadaća s kojom će se u budućnosti susresti i Hrvatska.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Kako je nakon sastanka priopćilo slovensko ministarstvo unutarnjih poslova, potvrđeni su već predviđeni studijski posjeti pripadnika hrvatske policije Sloveniji, koji će biti upućeni u provedbu sustava mjera zaštite u europskom schengenskom prostoru preko posebnog europskog ureda IRENE.

Ministar Karamarko i slovenska ministrica potpisali su i zajedničku izjavu o temama razgovora i do sada ostvarenoj suradnji. U njoj je, među ostalim, navedeno da će se policije obiju država i ubuduće truditi kako se na graničnim područjima, koji su predmet bilateralnog prijepora, ne bi događali izgredi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene