Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeca u derutnoj zgradi

Roditelji zabrinuti: U školi stropovi pucaju, djeca jedu u hodniku...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 500 djece svakodnevno odlazi u derutnu školu u Klinča Selu, u kojoj stropovi pucaju, a djeca jedu u hodniku. Nova škola počela se graditi prije godinu i pol, ali još nije, niti će uskoro biti gotova, unatoč probijenim rokovima

Zahrđali sanitarni čvor. Raspadnute zidne i stropne ploče. Blagavaonica u hodniku. Tako izgleda škola za 500 mališana u Klinča Selu. Roditelji su očajni. 'Jedu u hodniku. Tu se i skidaju i obuvaju i u hodniku nemaju nikakvo mjesto za blagovaonu ili nešto slično', kaže Valentina Sušić, majka učenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija, učenici Objavilo ministarstvo Poznato kada počinju upisi u srednje škole: Ovo su važni rokovi, ima i promjena u gimnazijama Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja

Gradnja nove škole počela je prije godinu i pol dana. No, radovi su iznenada stali, pa Snježana sa svojim sinom može samo gledati i čekati. 'Ta je škola trebala biti gotova do početka ove školske godine, ali radovi su stali', kaže Snježana Jurišić. 'Nismo dobili nikakav konkretan odgovor zašto nismo u novoj školi', kaže Valentina.

>> Učenici iz Vrgorca dobit će besplatan prijevoz u školu

Nova škola stoji 20 milijuna kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja sudjeluje s 50 posto, zagrebačka županija s 40, dok 10 posto treba osigurati općina. Novac, svi tvrde, imaju, ali i kažu pojavili su se problemi tijekom gradnje.

'Uvjeti su, blago rečeno, katastrofalni! Škola je stvarno u rasulu', kaže Višnja Ječić, majka. 'Sve se jako urušava, jako im je hladno, zimi se nose po tri majice, a ujutro se sjedi u jaknama', kaže Snježana.

Dok se nešto ne riješi gotovo 500 djece i dalje će svakodnevno boraviti u ovoj dotrajaloj, montažnoj zgradi. S popucanim zidovima i u hladnim prostorijama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene