Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatsko odličje bivšem američkom izaslaniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski ministar obrane Branko Vukelić, koji boravi posjetu SAD-u, u Veleposlanstvu RH u Washingtonu, na prigodnoj svečanosti uručio visoko hrvatsko odličje prijašnjem američkom vojnom izaslaniku u Hrvatskoj, brigadiru Kennethu Stolworthyu.

Ministar Vukelić uručio je brigadiru Stolworthyu 'Red hrvatskog trolista', kojima ga je odlikovao predsjednik Stjepan Mesić, i
zahvalio mu se na potpori koju je pružao Hrvatskoj za ulazak u NATO i njegovom osobnom doprinosu naporima Hrvatske na tom planu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna hrvatski liječnički zbor Beroš, Capak, Markotić i Grba-Bujević dobili odličja: ''Zaslužili su visoko priznanje za zasluge u sprečavanju širenja zaraze'' Reiner prima odlikovanje (Foto: Dnevnik.hr) U PALAČI DVERCE Željko Reiner primio najviše odlikovanje Republike Čile za strane državljane

"Red hrvatskog trolista dodjeljuje se hrvatskim i stranim
državljanima za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, izravnoj ratnoj opasnosti ili u iznimnim okolnostima u miru", navodi se u propisima o hrvatskim odlikovanjima.

Zahvaljujući se na primljenom odličju, brigadir Stolworthy je
istaknuo da je profesionalno napredovao u Hrvatskoj, te naglasio kako ni najmanje ne sumnja da će Hrvatska ući u NATO, na predstojećem summitu u Bukureštu. Posebno je istaknuo kako je zadivljen s hrvatskim vojnicima u Afganistanu, koji jako dobro predstavljaju Hrvatsku, obavljaju odličan posao i ne plaše se najtežih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene