Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakvoća mora

Samo tri plaže na hrvatskoj obali nisu za kupanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medulin je uspio riješiti problem s onečišćenjem mora.

Samo tri točke ili plaže na hrvatskoj obali nisu za kupanje. Izvrsni podaci za jadransku obalu koja je među najčišćima na Mediteranu. Nakon Cipra i Malte.

Pročitajte i ovo Borba s vrućinama, ilustracija - 2 Velike vrućine diljem Hrvatske Ni na plažama nema osvježenja: Hitne pomoći diljem zemlje imaju rast broja intervencija Ivan Uravić Sigurnost pod upitnikom Njihova uloga na plažama je neprocjenjiva, a sve ih je manje: ''Slabije plaćena satnica jedan je od glavnih razloga''

Devetsto točaka ili plaža idealno je, a primjer Medulina - koji je do jučer bio na crnoj listi, a sada ima plaže za kupanje, pokazuje kako se sve može.

U medulinskom autokampu nekad su se slijevale otpadne vode samo nekoliko metara od plaže. Problem je riješen na način da je izgrađen najnoviji kanalizacijski sustav.

'Sada sadržaj izlazi na kilometar daleko od obale u duboko more. Ranije je, na žalost, izlazio u neposrednoj blizini plaža, negdje 500 metara, negdje 100 metara', kaže Goran Buić, načelnik Medulina.

Hrvatska po kvaliteti mora među prve tri zemlje u EU

Hrvatsko more 3. je po kakvoći u Europi. Posebno veseli da je svake godine sve manje onečišćenih plaža. Tako je, primjerice, u Istri svaka plaža pogodna za kupanje.

Na samo tri točke na hrvatskoj obali more nije pogodno za kupanje - dvije su u Kaštelanskom zaljevu i jedna blizu Trogira. Tu je i plaža u Cavtatu, pored koje se nalaze lučice za brodice. No, takvo onečišćenje ne mora biti trajno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene